22 • 12 • 2022

Aklā purva takā uzstādītas jaunas informatīvās planšetes

aklais purvs stends

Šī gada ziema lutina ar biezām sniega kupenām, bet to, kāds šajā laikā izskatās purvs, var redzēt, dodoties uz Aklo purvu Daudzeses pagasta mežos. Tur AS “Latvijas valsts meži” (LVM) pastaigu maršrutā ir uzstādījusi jaunas informatīvās zīmes.

Pastaiga purvā pa gandrīz 3 kilometru garo pastaigu taku turpmāk ļaus apmeklētājiem ne tikai baudīt purva neatkārtojamo ainavu, bet no informatīvajām planšetēm arī uzzināt daudz jauna par purva vidi un tur sastopamajām dabas vērtībām – augiem, ogām, putniem, spārēm, purva ezerā mītošo asari. Pastaigu maršruts ved gar upi līdz Ģirupes ezeram.

aklais purvs plansete

Aklais jeb Jūgu purvs atrodas dabas liegumā Aizkraukles novada Daudzeses pagastā un tā kopējā platība ir 2003 hektāri. Aklais purvs un Ģirupes ezers savus nosaukumus ieguvuši no kādreiz apkārtnē esošo māju nosaukumiem. Purvā 1999. gadā izveidots dabas liegums, kas 2004. gadā iekļauts Natura 2000 teritoriju sarakstā.

aklais purvs

Latvijas valsts mežos izveidotas un visiem brīvi pieejamas 290 atpūtas vietas, 134 laipas, 10 velotakas 125 km garumā un 90 dabas takas 220 km garumā, tajā skaitā laipas purvā, kā arī skatu torņi un platformas putnu, purvu vērošanai.

Lasīt vairāk: