14 • 12 • 2022

Intensīva snigšana un putenis ietekmē arī koksnes piegādes

kprp auto

Pēdējo dienu laikapstākļi ar ilgstošo puteni radīja īslaicīgu piegāžu apjoma samazinājumu, kā rezultātā atsevišķi AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apaļkoku pircēji varēja izjust īslaicīgu piegādātā apjoma samazinājumu. Pateicoties plašajam krautuvju izvietojumam un operatīvi saskaņotai un realizētai ceļu tīrīšanai, kā arī pakalpojumu sniedzēju augstajai automašīnu vadītāju kvalifikācijai, piegāžu process netika pilnībā paralizēts un piegādes turpinājās arī sniegotajās dienās.

Pirmajā intensīvās snigšanas dienā – 12. decembrī – piegādātais apaļkoku apjoms samazinājās par aptuveni pusi jeb no sākotnēji plānotājām 470 kravām, klientiem tika piegādātas 270 kokmateriālu kravas. Līdzīga tendence saglabājās arī nedēļas otrajā dienā, bet snigšanai mitējoties, LVM prognozē atsākt veikt piegādes sākotnēji plānotā apjomā.

attels6 copy

“Pirmdienas un otrdienas rītā informējām pārvadājumu pakalpojumu sniedzējus par LVĢMC izsludināto oranžo un dzelteno brīdinājumu par stipru snigšanu, slideniem ceļiem un aicinājām izvērtēt, vai iespējams sniegt pakalpojumu, nodrošinot drošu pārvadāšanas uzdevumu izpildi. LVM un pārvadājumu pakalpojumu sadarbības ietvaros šāda prakse, kad pakalpojuma sniedzējam ir iespēja drošības apsvērumu dēļ neveikt pakalpojumu izpildi, tiek īstenota arī citos dabas “stihiju” gadījumos, kad pārvadājumu veikšana var apdraudēt pakalpojuma izpildē iesaistītā personāla un tehnikas drošību, piemēram, spēcīgs vējš, atkala un bīstams apledojums konkrētos ceļu posmos. Transportēšanas uzdevumu izpildi no 117 kokvedējiem šajās dienās izlēma turpināt aptuveni 80 kokvedēju sastāvu,” īstenotos piesardzības pasākumus laikapstākļu dēļ skaidro “LVM Koksnes produktu ražošana un piegāde” piegāžu izpilddirektors Mārtiņš Krūze.

kprp 3 copy copy

Sekmīgi sadarbojoties LVM piegāžu procesa un meža infrastruktūras darbiniekiem meža autoceļu tīrīšanas plānošanā un tīrīšanas darbu organizēšanā, nedēļas otrajā pusē plānots situāciju normalizēt un organizēt piegādes atbilstoši ziemas apstākļiem, pircējiem piegādājot nepieciešamos koksnes produktu apjomus.

Lasīt vairāk: