30 • 12 • 2021

Svētku burvība piesnigušajās meža takās

lvm sveic svetkos lat s

Lai jaunais gads iesākas ar lielu malku svaiga gaisa balti piesnigušajās meža takās! Daži no apmeklētāju iemīļotiem AS “Latvijas valsts meži” (LVM) tūrisma objektiem svētku laikā sarūpējuši īpašus pārsteigumus un papildu iespējas interesantai atpūtai dabā, taču ikvienam pieejamas vairāk nekā 300 labiekārtotas bezmaksas tūrisma vietas Latvijas valsts mežos.

Ziemā svētku pikniks mežā ir īsts piedzīvojums, īpaši, ja mežus rotā balta un bieza sniega sega.  Lai baudītu ziemas pastaigas, galvenais ir silti saģērbties, ņemt līdzi labu garastāvokli, siltu dzērienu un gardas uzkodas. Labiekārtotajās atpūtas vietās var ērti ieturēt gardu maltīti, kas svaigajā un dzestrajā ziemas gaisā garšos jo īpaši labi un vietās, kur ierīkotas ugunskura vietas, uguns liesmās var cept līdzi ņemtos gardumus, uzklāt svētku galdu un priecāties par kopā būšanas mirkli.  

mailes

Sportisko aktivitāšu cienītāji īpašo ziemas burvību mežā var doties baudīt uz Aizkraukles novadu, kur Vietalvas pagasta “Mailēs” ierīkota distanču slēpošanas trase vairākos apļos, kas ved cauri apkārtnes ainaviskajiem valsts mežiem. Šogad “Mailēs” slēpotāji pēc savām vēlmēm un fiziskās varēšanas var doties 2 km, 4km, 6 km, 12 km un 14 km garos apļos! Aizkraukles novada Vietalvas pusē ziema jūtama jo īpaši, bagātīgā sniega sega apsegusi mežu, izrotājot koku zarus. Meža trasē var izbaudīt klusumu, mieru un, ieklausoties dabā, sadzirdēt ziemai tik raksturīgās meža skaņas.

Arī piesnigušajās pastaigu takās Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē šobrīd izskatās kā īstā ziemas pasakā un diennakts tumšajā laikā parks iemirdzas krāšņās krāsās! Tāpēc, silti saģērbjoties, ziemas pievakares ir īstais laiks, lai dotos baudīt krāsainas un mierpilnas pastaigas. Iestājoties krēslai, dabas parkā izgaismojas būves, tilti, dižsila priedes, daļa pastaigu taku un dižais koka skatu tornis. Izgaismotās pastaigu takas, kas vēlajiem parka viesiem vakara stundās veido gaismas ceļu izejas virzienā no LVM dabas parka Tērvetē, izgaismotas līdz pat plkst. 20.00.

Sētas namus apvijušas spožas svētku lampiņas, centrā - skaista, izpušķota svētku egle. Te rūķi atstājuši sniega kamanas un kokos sakāruši koši sarkanas mices! 

LVM dabas parks Tērvetē atvērts katru dienu no plkst. 9 līdz 17, arī svētku dienās. 

Lasīt vairāk: