20 • 09 • 2018

Smilts Kokneses estrādes laukumam no AS “Latvijas valsts meži” karjera

img 20180911 155252

Kopš pavasara Kokneses estrādes laukumā aktīvi norit rekonstrukcijas darbi, kuru ietvaros būvniecībai izmantota AS “Latvijas valsts meži” (LVM) derīgo izrakteņu ieguves vietās pieejamā smilts.

Sākotnēji estrādes pārbūves projektā bija paredzēts atjaunot skatītāju solus, paplašināt deju grīdu, kā arī novērst dažādus tehniskās izpētes laikā konstatētos estrādes defektus, taču, pamatojoties uz pieaicināto ekspertu atzinumu, ārkārtas domes sēdē nolemts ieviest kardinālas izmaiņas un estrādi nojaukt

Līdz rudenim plānots izveidot jaunu bruģētu deju laukumu un uzstādīt skatītāju solus. Smilts materiālu bruģētā laukuma izbūvei piegādā arī no LVM derīgo izrakteņu ieguves vietas "Līdaces", kas atrodas Pļaviņu novada Aiviekstes pagastā – 25 km attālumā no Kokneses.

Uzņēmuma rīcībā ir vairāk nekā 100 karjeri, kuri atrodas visā uzņēmuma teritorijā – gan vārda tiešākajā nozīmē “dziļi mežā”, gan tuvāk apdzīvotām vietām. Karjeru izveides vietas tiek rūpīgi izvēlētas, lai neradītu risku videi, taču vienlaicīgi apmierinātu uzņēmuma un tautsaimniecības vajadzību pēc smilts, smilts-grants un citiem derīgajiem izrakteņiem.

Plašāka informācija par uzņēmuma karjeriem un pieejamiem derīgajiem izrakteņiem šeit.

LVM kopš dibināšanas 1999. gadā, īstenojot ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu, valsts un pašvaldību budžetos iemaksājusi vienu miljardu eiro. LVM saimniecisko darbību veic, kopjot un atjaunojot mežus, rūpējoties par dabas aizsardzību, sabiedrības rekreācijas iespējām un koksnes pieaugumu, kā arī ik gadu investējot līdzekļus meža zemju platību palielināšanā un meža infrastruktūras attīstībā – meliorācijas sistēmu atjaunošanā un meža autoceļu būvē. Ik gadu LVM apsaimniekotajos mežos koksnes daudzums pieaug par 12 miljoniem kubikmetru.