13 • 12 • 2017

“LVM GEO Mobile” saņem balvu “Platīna pele”

Platina pele 2017

AS “Latvijas valsts meži” LVM GEO ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju izstrādes komanda par produktu “LVM GEO Mobile” saņēmusi prestižo informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) balvu “Platīna pele 2017”.

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) 19. gadskārtējās konferences ietvaros nosaukti Latvijā labākie IKT risinājumi. Konferences galvenā partnera SIA “Latvijas Mobilais Telefons” (LMT) speciālbalvu saņēma AS “Latvijas valsts meži” par “LVM GEO Mobile” lietotni. LMT prezidents Juris Binde, pasniedzot balvu, uzsvēra: “Platīna pele ir salīdzināma ar kinoindustrijas balvu – Oskaru. Tā simbolizē tradīcijas un pēctecību. Mūsu speciālbalvai izvēlējāmies uzņēmumu, kas darbojas plaši, visā valsts teritorijā, tostarp pilda inovāciju centra funkcijas.”

geo platform large

“LVM GEO Mobile” ir Android OS un iOS paredzēta mobilā lietotne, kas nodrošina iespēju AS “Latvijas valsts meži” sadarbības partneriem saņemt ģeotelpiskus darba uzdevumus, kā arī jebkuram Latvijas iedzīvotājam orientēties dabā.

Lietotnē pieejams plašs klāsts ar fona servisiem: ortofoto, ortofoto infrasarkanajā spektrā, satelītkarte, LVM fona karte, OpenStreetMap fona karte un zemes reljefa modelis, kas ļauj jebkuram lietotājam mazliet citādāk paskatīties uz apkārti un ieraudzīto to, kas bez ģeotelpiskajām tehnoloģijām nav redzams.

Lietotne ir lejupielādējama bez maksas iTunes un Google Play veikalos.

Vairāk par LVM GEO ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju risinājumiem var uzzināt http://www.lvmgeo.lv/