10 • 11 • 2017

LVM viesojas “Eksporta un inovācijas balvas 2017” žūrija

23275607 864008610422129 374000878805619975 o copy

Novembra sākumā AS “Latvijas valsts meži” (LVM) birojā viesojās “Eksporta un inovācijas balvas 2017” žūrija un tuvāk iepazinās ar LVM izstrādāto ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju (ĢIT) platformu LVM GEO, kura ir iekļuvusi konkursa finālā kategorijā "Inovatīvākais produkts". (Foto: Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra)

LVM GEO platforma ir informācijas tehnoloģiju (IT) sistēma, kurai ir telpiskā komponente – visi sistēmā esošie dati var tikt skatīti, laboti un ievadīti ne tikai datu tabulās, bet arī uz kartes. Tā tiek saukta par platformu, jo ar to var strādāt izmantojot dažādas lietotnes – gan mobilās, gan interneta pārlūka, gan darbavirsmas.  Šī platforma LVM tiek izstrādāta un izmantota daudzus gadus, tā ir moderns atbalsta rīks visiem uzņēmuma ražošanas procesiem, kas nodrošina iespēju saimniecisko darbību veikt efektīvi un ilgtspējīgi.

Šādas sistēmas savu resursu apsaimniekošanai ir nepieciešamas ne tikai LVM, bet arī citiem uzņēmumiem, kuru apsaimniekotajiem resursiem ir ģeogrāfiska piesaiste. Gadu gaitā LVM GEO platforma ir attīstīta līdz tādam līmenim, ka to kā gatavu, pielāgojamu ĢIT produktu piedāvājam ātri un efektīvi ieviest jebkurā uzņēmumā vai organizācijā.

geo platform large

Nozīmīgs ir žūrijas novērtējums, iekļaujot LVM GEO platformu konkursa finālā un sniedzot iespēju iepazīstināt plašāku auditoriju ar LVM izstrādāto ĢIT produktu.  Konkursu “Eksporta un inovācijas balva” rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Latvijas Republikas Ekonomikas ministriju jau trīspadsmito gadu, un tā mērķis ir paust atzinību un godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, vietējā tirgus nodrošināšanā ar augstas kvalitātes pašmāju ražojumiem, kā arī inovāciju ieviešanā un rūpnieciskā dizaina izstrādē.

Informācija par LVM GEO platformu atrodama http://www.lvmgeo.lv/produkti/lvm-geo-platforma

Informācija par konkursu un finālistiem atrodama http://eib.liaa.gov.lv/izvirziti-konkursa-finalisti/