02 • 11 • 2017

Aicinām karavīrus svinēt patriotu mēnesi Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē

valsts karodzins

Lai atzīmētu Latvijas valsts dzimšanas dienu, AS “Latvijas valsts meži” aicina novembrī NBS karavīrus, zemessargus, NATO dislocētos karavīrus un jaunsargus iepazīt populārāko valsts mežu tūrisma objektu Latvijā – Latvijas valsts mežu dabas parku Tērvetē, visa patriotu mēneša garumā dāvājot bezmaksas ieeju.

Īpašs pasākums ikvienam interesentam Tērvetē gaidāms tieši Lāčplēša dienā – 11. novembrī, kad jaunajā Rūķu pilsētā “Čiekure” tiks atklāts Mežinieku kvartāls. Te visas dienas garumā notiks Lāčplēša dienai veltītas aktivitātes – patriotu saktas darināšana, mērķī šaušana ar loku un arbaletu, lielgabala iemēģināšana, naudas kalšana un citas izdarības kopā ar rūķiem un pārējiem parka iemītniekiem. Šajā dienā Tērvetē ikviens varēs iepazīties arī ar seno rotu un ieroču kolekciju, savām rokām veidot koka tiltus un mājas, kā arī nobaudīt dažādus gardumus.

tervetes namini

Uzrādot apliecību, visu novembra mēnesi NBS karavīri, zemessargi, NATO dislocētie karavīri un jaunsargi kopā ar ģimenēm (mamma, tētis un līdz 5 bērni) varēs atpūsties Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē bez ieejas maksas.

Iepriekš piesakoties, novembrī pirmsskolas un sākumskolas bērnu grupas varēs iesaistīties arī vides radošajās darbnīcās – Mārtiņdienas piedzīvojumā Rūķu sētā, Latvijas dzimšanas dienas svinībās mežā vai brīnišķīgo Ziemassvētku ieskandināšanā. Savukārt aktīvām ģimenēm būs iespēja doties pasakām apvītajās takās, svinēt ģimeņu svētkus svaigā gaisā pie ugunskura, apmeklēt parka piedāvātos pasākumus vai pārbaudīt izturību un veiklību virvju – koka konstrukciju takās.