24 • 10 • 2017

Decembrī norisināsies ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju konference

latvijas gis biedriba small

Vairāki ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju (ĢIT) jomā aktīvi darbojošies uzņēmumi, tai skaitā AS “Latvijas valsts meži” (LVM), sadarbībā ar Latvijas ĢIS biedrību 8. decembrī Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā rīkos Latvijas ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju konferenci. Tās mērķis ir veidot vienotu izpratni par ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju jomu Latvijā, tās izaicinājumiem un attīstības virzieniem.

Programmā paredzētas uzstāšanās gan no ģeotelpiskās informācijas politikas virzītājiem un veidotājiem valstī, gan ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju izstrādātājiem par aktuālākajiem projektiem un aktivitātēm, gan arī ārvalstu pārstāvju projektu pieredze un citas saistošas tēmas.

“Šī konference ir lieliska iespēja iepazīties ar interesantākajiem aktuālajiem projektiem un ĢIS nozares attīstības virzieniem, starp ziņotājiem būs pārstāvēta lielākā daļa nozares uzņēmumu un organizāciju, ieskaitot augstskolas, tāpat būs iespēja dzirdēt arī vairākus ārvalstu pārstāvju sniegto informāciju par aktuālām tēmām viņu valstīs,” uzsver LVM biznesa sistēmu risinājumu izpilddirektors Māris Kuzmins.

Latvijas GIT konference melnbalts alfabetiski

Provizoriskajā konferences programmā minēti 18 Latvijas un ārvalstu eksperti, tostarp SIA “MikroKods” valdes loceklis Ints Lukss, AS “Latvijas valsts meži” ģeotelpisko risinājumu arhitekts Rolands Rihters, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sistēmanalītiķis Toms Ceļmillers, Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes Pētnieks Agnis Rečs un citi.

Šāda veida konference Latvijā nav notikusi jau vairākus gadus. Atsevišķas ar jomu saistītas tēmas un konkrēta problemātika vairākkārt skarta dažādu organizāciju rīkotos pasākumos, taču šī ir iespēja visām iesaistītajām pusēm apmainīties ar aktuālo informāciju un gūt priekšstatu par jomas virzību, iespējām iesaistīties un veicināt savas organizācijas vai uzņēmuma ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju attīstību.

Dalība konferencē ir bezmaksas, taču dalībnieku skaits ir ierobežots, līdz ar to aicinām interesentus dalībai pieteikties pēc iespējas ātrāk. Reģistrācija konferencei ir pieejama lapā http://gisbiedriba.lv/lv/Registration