17 • 09 • 2017

Putnu vērošanas sacensībās "LVM Putnu rallijs 2017" novērotas 152 putnu sugas

binoklis

Sestdien, 16. septembrī, Latvijā 6. reizi notikušajās ikgadējās starptautiskajās putnu vērošanas sacensībās "Latvijas valsts mežu Putnu rallijs 2017” visas komandas kopā novēroja 152 putnu sugas.

Jau ziņots, ka sacensībās "Latvijas valsts mežu Putnu rallijs 2017" uzvarēja komanda "Himantopus himantopus" (Ivars Brediks, Pēteris Daknis, Andris Klepers, Māris Strazds, Mārcis Tīrums), kas sacensību laikā reģistrēja 122 putnu sugas. Sacensībās piedalījās 5 putnu vērotāju un ornitologu komandas no Latvijas un Lietuvas.

Komanda "Saldus izlase" (Māris Jaunzemis, Valts Jaunzemis, Jānis Jansons, Ainars Mankus) ar novēroto putnu sugu – dzeltensvītru ķauķītis – ieguva atzinību par interesantākā putna novērojumu sacensību laikā.

Komanda "Saldus izlase" (Māris Jaunzemis, Valts Jaunzemis, Jānis Jansons, Ainars Mankus) ieguva atzinību par sacensību norises atraktīvu atspoguļošanu sociālajos tīklos.

Sacensības šoruden notika Kurzemes ziemeļdaļā. Sacensību laikā, kas 16. septembrī ilga 14 stundas no plkst. 04:00 līdz plkst. 18:00, komandas ar pašu izvēlētiem pārvietošanās līdzekļiem pēc pašu izvēlēta maršruta apsekoja sacensību teritoriju, Latvijas putnu sarakstā vizuāli un audiāli fiksējot noteiktās putnu sugas un pasugas, ievērojot nosacījumu, ka sacensību sarakstā fiksējamās sugas vai pasugas putns jānosaka vismaz trīs komandas dalībniekiem. Komandās bija trīs līdz pieci dalībnieki. Sacensību tiesneši bija pieredzējušie putnu pazinēji Valdis Roze, Kārlis Millers un Kaspars Funts.

"Latvijas valsts mežu Putnu rallijs 2017" komandas un dalībnieki:

  1. "Pingvīni" (Latvija) – Kārlis Bernāns, Roberts Bluķis, Gints Bernāns.
  2. "Lietuvainis" (Lietuva) – Saulius Karalius, Milda Šniaukštienė, Laimonas Šniaukšta, Gediminas Eigirdas.
  3. "Himantopus himantopus" (Latvija) – Ivars Brediks, Pēteris Daknis, Andris Klepers, Māris Strazds, Mārcis Tīrums.
  4. "Saldus izlase" (Latvija) – Māris Jaunzemis, Valts Jaunzemis, Jānis Jansons, Ainars Mankus.
  5. "TTTŠ" (Latvija) – Gaidis Grandāns, Uģis Piterāns, Edgars Laucis, Sandis Laime.

Putnu vērošanas ralliju organizēja AS "Latvijas valsts meži", Latvijas Putnu fonds un portāls www.latvijasputni.lv. Vairāk informācijas par sacensībām un to laikā reģistrētajām putnu sugām un pasugām portālos www.mammadaba.lv un www.latvijasputni.lv.

 Komandas "Himantopus himantopus" rezultāts 

 Kopējais novēroto sugu saraksts 

Lasīt vairāk: