25 • 09 • 2015

Pētīt, izzināt un eksperimentēt Jauno dabaszinātnieku un matemātiķu skolu svētkos

Jauno skolu svetki 2014 DZM IC arhvs

Lai pārliecinātos, ka eksaktās zinātnes ir aizraujoša un perspektīva joma nākotnes profesijas izvēlē, AS „Latvijas valsts meži” aicina astoto līdz divpadsmito klašu skolēnus pētīt, eksperimentēt un izzināt Jauno dabaszinātnieku un matemātiķu skolu svētkos „Daba un zinātne – aizraujoši!”, kas notiks 3. oktobrī jaunajā Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Torņakalnā.

Sadarbojoties ar LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centru, Jauno biologu, fiziķu, ģeogrāfu un ķīmiķu skolas, Vides akadēmija, kā arī Mazā matemātikas universitāte svētku dalībniekiem būs sarūpējušas aizraujošas eksakto mācību priekšmetu darbnīcas, kurās pētīt, eksperimentēt un risināt netradicionālus uzdevumus kopā ar vienaudžiem no visas Latvijas. Turklāt jaunieši jau laikus varēs izmēģināt, kā tas ir – studēt modernākajā studiju ēkā Baltijā – jaunajā LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Torņakalnā.

Turpmāk nodarbības reizi mēnesī notiks katrā no „Jauno skolām” atsevišķi, piedāvājot plašu aktivitāšu klāstu: konkursus, lekcijas, praktiskas nodarbības laboratorijās un brīvā dabā, eksperimentus un pētījumus.

Jauno skolu svetki 2014 DZM IC arhvs2 copy

Dalību svētkiem „Daba un zinātne – aizraujoši!” vēl tikai šodien iespējams reģistrēt šeit. Dalībnieku skaits ir ierobežots!

Pasākumu „Daba un zinātne – aizraujoši!” jau ceturto gadu organizē LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs sadarbībā ar LU paspārnē esošo Jauno biologu, fiziķu un  ķīmiķu skolu, Egila Birznieka Jauno ģeogrāfu skolu, Vides akadēmiju un Mazo matemātikas universitāti.

Lasīt vairāk: