30 • 09 • 2016

Ārvalstu vēstnieki apmeklē LVM dabas parku Tērvetē

vestnieki

Aizvadītajā nedēļā Latvijā akreditēto diplomātisko misiju vadītāji devās uz Zemgali, lai gūtu ieskatu reģiona ekonomiskās sadarbības un investīciju piesaistes iespēju jomās, kā arī baudītu vien Zemgalei raksturīgo ainavu. Pēc viesošanās Lauksaimniecības Universitātē, un vairāku uzņēmumu apmeklējuma Dobelē un Jelgavā, diplomāti devās uz Latvijas valsts mežu dabas parku Tērvetē, lai dotos Pasaku mežā, baudot dabas skaistumu.

LVM dabas parkā Tērvetē viesi nonāca pa 87 metrus garo koka tiltu – laboratoriju, kas ik dienas ziņo par mitruma daudzumu tilta koksnes konstrukcijās un veic citus mērījumus klimatisko apstākļu ietekmē. Koka tilts ir spilgts piemērs inovatīviem koksnes izmantošanas risinājumiem Latvijā.

Pēc iepazīšanās ar Latvijas kokapstrādes nozari, ārvalstu vēstniekus aicināja doties Pasaku mežā, kur tos uzrunāja Pasaku meža iemītnieki. LVM dabas parks Tērvetē kļuvis par vietu, kur ne vien atpūsties svaigā gaisā, bet arī par vietu, kur skolēniem doties izzināt un atklāt meža noslēpumus, piemēram, darbojoties kopā ar zinošajiem vides gidiem Zaļajā klasē.

Izbrauciens ar Pasaku bānīti un citas aktivitātes noslēdzās ar parka viesu iecienītā koka skatu torņa apmeklējumu, no kura paveras skats uz plašajiem Zemgales līdzenumiem.

Parka apmeklējums bija kā mazs ieskats stāstam par to, ka LVM apsaimnieko teju 400 atpūtas vietas visā Latvijā, piedāvājot interesentiem atpūtas un tūrisma iespējas visā Latvijā.

Lasīt vairāk: