14 • 03 • 2016

Klāt Atvērtās Meža dienas

MezaDienas 2016 uzlime web

Tuvojoties pavasarim, dienas kļūst arvien garākas un dabas draugus pārņem vēlme arvien vairāk laika pavadīt svaigā gaisā. Lai atpūta mežā būtu patīkama un izzinoša, AS “Latvijas valsts meži” aicina ikvienu interesentu pieteikties Atvērto Meža dienu pasākumiem. No aprīļa līdz maija beigām ikvienam meža draugam ir iespēja doties mežā kopā ar LVM ekspertu, lai atklātu meža apsaimniekošanas nozīmi un iepazītu kā aug Latvijas mežs, kā arī piedalītos meža sakopšanas talkās. 

Atvērto Meža dienu laikā – no aprīļa līdz maija beigām – ikvienam meža draugam ir iespēja kopā ar LVM ekspertu ne vien izzināt meža apsaimniekošanas nozīmi, bet arī iepazīt, kā aug Latvijas mežs.  

Lai izzinošā un darbīgā diena būtu pilnvērtīgāka, LVM iesaka iepriekš sagatavoties:

Iepriekšēja sagatavošanās ļaus teorētiskās zināšanas par meža apsaimniekošanu redzēt dabā un atbildēt uz ekspertu sagatavotajiem jautājumiem.

Atvērto Meža dienu pasākumiem var pieteikties skolas, jauniešu organizācijas, ģimenes, institūcijas, uzņēmumi un citi interesenti. Visi pasākumi ir bez maksas, pašiem pasākuma dalībniekiem ir jānodrošina transports līdz norises vietai un uzkodas enerģijas uzturēšanai.

Dalībnieku skaits vienā pasākumā ir ierobežots, tādēļ nepieciešams pieteikties savlaicīgi pie sarakstā norādītajām AS „Latvijas valsts meži” mežsaimniecību kontaktpersonām.

 Atvērto Meža dienu pasākumi  

Meža dienām ir senas tradīcijas, tās tiek rīkotas ar mērķi parādīt, kā tiek apsaimniekots uzņēmumam uzticētais valsts īpašums – kā, kāpēc, kad un cik daudz tiek darīts mežā. „Šeit būtiskākais nav paveikto darbu apjoms, bet gan cilvēku iesaiste un interese par mežu un tajā veicamajiem darbiem. Mēs cenšamies uzrunāt sabiedrību, parādīt, kā aug Latvijas mežs,” skaidro LVM vecākais meža eksperts Kaspars Riže.

Skolām tās nodrošina papildu iespējas piedalīties Mammadaba meistarklasē.

Lasīt vairāk: