08 • 10 • 2015

Infografika: Sabiedrība novērtē AS „Latvijas valsts meži” darbu

IMG 7453

Pēdējo divu gadu laikā sabiedrības vērtējums par AS  „Latvija valsts meži” (LVM) darbību ir ievērojami kāpis – par 9% ir palielinājies to cilvēku skaits, kas pozitīvi vērtē LVM saimnieciskās darbības rādītājus, kā arī arvien pieaug to iedzīvotāju īpatsvars, kas uzskata, ka uzņēmums īsteno ilgtspējīgu Latvijas mežu apsaimniekošanu, kas nodrošinās kvalitatīvus meža resursus nākamajām paaudzēm, liecina pētījumu centra SKDS veiktais pētījums.

Pieaug to iedzīvotāju skaits, kas novērtē LVM saimnieciskās aktivitātes, jaunu darbavietu radīšanu un peļņas pieaugumu. „Pēdējo gadu laikā LVM dividendēs Valsts kasē iemaksājusi 67,9 milj. eiro, meža nozare šobrīd nodrošina 84 000 darba vietas. Tādējādi, LVM un meža nozare kopumā veido nozīmīgu pienesumu Latvija valsts ekonomikai, un aptauja parāda, ka iedzīvotāji arvien vairāk sajūt, ka Latvijas meži ir būtisks valsts labklājības stūrakmens,” komentē LVM komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

Būtiski kāpis iedzīvotāju vērtējums jautājumā par to, vai LVM savā darbībā ievēro ekoloģiskās un vides aizsardzības prasības. Kā arī ir gandrīz dubultojies SKDS izstrādātais Latvijas iedzīvotāju vērtējuma indekss par iespējām atpūsties mežā, ko piedāvā LVM. „Aktīvi strādājam pie tā, lai sniegtu pozitīvu pienesumu Latvijas ekonomikai, kā arī, lai iedzīvotāji, kas izvēlas atpūsties mežā vai LVM apsaimniekotajos atpūtas objektos, izjūt pozitīvas pārmaiņas, un izbauda kvalitatīvu atpūtu. Piemēram, šogad Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē esam atklājuši pavisam jaunu atpūtas iespēju - Laimīgās zemes Gaisa takas, jau divus gadus pēc kārtas rīkojam Bērnu operas svētkus, kā arī uzturam un attīstām vēl daudzas atpūtas iespējas Latvijas mežos,” pētījuma rezultātus komentē Tomass Kotovičs.

Iedzīvotāji pozitīvi vērtē arī LVM ziedošanas politiku, kas paredz, ka uzņēmums ziedotās naudas sadali uztic attiecīgo jomu profesionālajām organizācijām. Par svarīgākajām sociālās jomas atbildībām iedzīvotāju vidū tika atzītas rūpes par tīrību mežā, dažādu projektu realizēšana sadarbībā ar pašvaldībām, jaunu atpūtas vietu ierīkošana mežā, rūpes par saviem darbiniekiem, kā arī ziedojumi labdarībai, kultūrai un sportam. 

iNFOGRAFIKA paldies copy copy

 Inforgrafika lejupielādei. 

AS  „Latvija valsts meži” izsaka pateicību par izteikto atzinību, augstu novērtējot sabiedrības izrādīto uzticību.