15 • 12 • 2015

Pēc svētku eglītes ar mobilo lietotni

 AE D 070273

Tiem Latvijas iedzīvotājiem, kas eglīti dosies meklēt uz kādu no AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekotajām teritorijām, ir izveidots palīgs – mobilā lietotne „LVM meža kartes”, ar kuru jautājumi par savu atrašanās vietu un ceļu ārā no meža turpmāk būs lieki!

„LVM meža kartes” piedāvā iespēju kartes skatīt tiešsaites režīmā vai arī lejupielādēt tās ierīcē, turklāt, izmantojot GPS, precīzi sekot savai atrašanās vietai Latvijas valsts mežos. Ar spilgti zaļu krāsu ir iezīmēti LVM meža kvartāli, bet ar oranžu krāsu – meža autoceļi. Turklāt ir izstrādāta iespēja veidot maršrutu – lai nokļūtu vēlamajā vietā, kartē jāatzīmē noteiktais punkts, un lietotne piedāvās maršrutēšanas iespēju uz šo vietu ar kādu no ierīcē pieejamām navigācijas programmām.

Tiešsaistes režīmā visa Latvijas teritorija skatāma līdz pat mērogam 1:10 000. Savukārt visas Latvijas teritorijas lejupielādei uz ierīces ir pieejami mērogi 1:75 000 un 1: 35 000. Ja kādu kartes apgabalu ir nepieciešams lejupielādēt detalizētākā mērogā, to var izdarīt par ekrānā redzamo teritoriju. Šādā gadījumā lejupielādei ir pieejami arī mērogi 1:20 000 un 1:10 000.

Lietotnē izmantotā karte ir  redzama mammadaba.lv un lvm.lv mājas lapās, un gluži kā mājas lapās arī šajā lietotnē ir iespēja pieslēgt vai atslēgt informāciju par LVM tūrisma objektiem, atpūtas vietām un dabas takām.

Lai lejupielādētu lietotni, nepieciešams:

  • viedtālrunis ar Android 4.1/iOS 6.0 (vai jaunāku operētājsistēmu);
  • GPS atbalsts, lai orientētos teritorijā.

Lietotne „LVM MEŽA KARTES” interesentiem pieejama „Google Play” , kā arī „Itunes” veikalos.

Lasīt vairāk: