27 • 11 • 2015

AS „Latvijas valsts meži” saņem balvu par vides pieejamības veicināšanu

LVM Normunds Namnieks sanem balvu Par atbildigu attieksmi

AS „Latvijas valsts meži” (LVM) saņēmusi organizācijas „Apeirons” balvu „Atbildīga attieksme” par vides pieejamības veicināšanu cilvēkiem, veidojot atpūtas vietas, laivu piestātnes un apskates objektus.

„Vēlamies pierādīt, ka vides pieejamība nav ekstra, bet nepieciešamība. Tā ir svarīga 80% iedzīvotāju – ne vien cilvēkiem ar invaliditāti, bet arī senioriem un māmiņām ar bērnu ratiem –, un būtiski ietekmē viņu ikdienu,” uzsver „Apeirons” vadītājs Ivars Balodis. Apsekojot vairāk nekā 20 tūkstošus objektu visā Latvijā, „Apeirons” pasniedza balvu septiņās dažādās nominācijās par ieguldīto darbu konkrētā jomā – vides pieejamības veicināšanā.

„Viens no mūsu uzņēmuma uzdevumiem ir līdzsvarot sabiedrības, vides un ekonomiskās vajadzības. Sadarbībā ar „Apeirons” un citu organizāciju pārstāvjiem aicinām apskatīt un izvērtēt mūsu objektus, lai iegūtu atgriezenisko saiti ar ieteikumiem vides pieejamības uzlabošanai. Tas ir veids, kā varam sasniegt arvien labāku rezultātu,” teic LVM Komunikāciju daļas vadītājs Tomass Kotovičs. Arī „LVM Rekreācija un medības” projektu vadītājs Normunds Namnieks balvas pasniegšanas ceremonijā pateicās par augsto novērtējumu un uzsvēra uzņēmuma atbildību sociālā jomā, domājot par cilvēku kā galveno vērtību.

Apeirons

Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē ir domāts par informācijas centra pieejamību, kā arī par iespēju „sasniegt” daļu no parka takām, turklāt jaunizveidotais tilts – laboratorija ir projektēta, ievērojot cilvēku ar kustību traucējumiem vajadzības. Savukārt LVM Pokaiņu mežā ir pieejams gan informācijas centrs, gan daļa mežā iekārtoto taku. Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētumam šobrīd top jauns informācijas centrs, kurš arī būs piemērots cilvēkiem ar kustību traucējumiem, un arborētuma teritorija, kā arī pašreizējais informācijas centrs ir iekārtots tā, lai pa to ērti var pārvietoties ikviens – arī mātes ar ratiņiem un cilvēki ratiņkrēslos. Savukārt Skrīveru dendroloģiskajā parkā var ļauties netraucētai atpūtai un svešzemju koku stādījumu iepazīšanai, dodoties pa parkā iekārtotajām takām.

LVM rekreācijas objektos, kas piedāvā brīvā laika pavadīšanas iespējas un naktsmājas – atpūtas un tūrisma centros “Ezernieki” un “Spāre”, kā arī LVM Jaunmoku pilī –, ir izveidoti īpaši numuriņi, labierīcības un dušas telpas, kas pielāgoti cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Arī LVM ezeros un pie tiem iekārtotajās laivu bāzēs Tērvetes ūdenskrātuvē, Zebrus ezerā vai Kaņiera ezerā ir iespēja atpūsties izbraukumā ar laivu.

Mežs ir vieta pastaigām, aktīvai atpūtai, sēņošanai, ogošanai un citām aktivitātēm. Uzņēmums turpat 5% teritorijas veic tādu meža kopšanu, kas nodrošina šīs atpūtas iespējas, ir izveidotas arī vairāk nekā 350 bezmaksas atpūtas vietas Latvijas iedzīvotājiem, iespēju robežās īstenojot vides pieejamību ikvienam atpūsties gribētājam.

Lasīt vairāk: