06 • 08 • 2015

Atjaunota Cirīša Upursalas dabas taka

upursala6

Šovasar sabiedrībai nozīmīgā vieta Latgales pusē – Cirīša Upursalas dabas taka – piedzīvojusi pārmaiņas. AS „Latvijas valsts meži” veikusi stendu, gājēju laipas un skatu laukumu atjaunošanas darbus un viesu ērtībām labiekārtojusi atpūtas vietas. Upursalu iecienījušas gan tūristu grupas, gan ģimenes, kuras uz salas nonāk ar laivas vai plosta palīdzību.

Upursalas labiekārtošanas darbi tika veikti ciešā sadarbībā ar Aglonas novadu, kas izstrādā un atjauno informatīvos plakātus stendiem. Novada pārziņā ir arī tūristu nogādāšana  uz Upursalas. „Ik sezonu uz salu brauc ap 1000 apmeklētāju, un cerams, ka interese par dabas izzināšu tikai pieaugs un apmeklētāju skaits būs vēl lielāks,"  teic Aglonas novada domes pārstāve Liene Baškatova.

Upursala ir lielākā no Cirīša ezera salām, aizņemot 16 hektārus lielu platību. Uz LVM apsaimniekotās salas izveidota 1,8 kilometrus gara izziņas dabas taka ar pieturvietām, kurās var saņemt informāciju par šeit augošajiem kokiem un aizsargājamiem augiem, kā arī uz salas mītošajiem dzīvniekiem un putniem.

upursala2

Cirīša Upursalas dabas takas apmeklētāji tiek aicināti baudīt un atpūsties dabā, bet neaizmirst par saudzīgu attieksmi pret dabas vērtībām un ievērot dabas lieguma noteikumus – nesamīt lakstaugus, ķērpjus, sūnas, pārvietoties dabā klusu, lai netraucētu savvaļas dzīvniekus, atkritumus mest tikai tiem paredzētajās urnās.

LVM attīsta, labiekārto un uztur vairāk nekā 350 sabiedrībai nozīmīgas vietas visā Latvijā – apskates objektus, atpūtas vietas, takas, skatu torņus un parkus, piedāvājot iespēju bez maksas atpūsties valsts mežos ikvienam Latvijas iedzīvotājam un viesim.

Lasīt vairāk: