11 • 06 • 2015

Par atbalstu sporta nozarei AS „Latvijas valsts meži” saņem olimpisko lāpu

Eiropas speles copy

Jau šo piektdien, 12. jūnijā, Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku tiks dots starts pirmajām Eiropas spēlēm. Latviju tajās pārstāvēs vismaz 65 sportisti 17 sporta veidos. 8. jūnijā Latvijas komanda tikās AS „Latvijas valsts meži” birojā, lai saņemtu apsveikuma un laba vēlējumus no Azerbaidžānas vēstnieka, Izglītības un zinātnes ministrijas, treneriem, federācijas, spēļu atbalstītājiem un noskaidrotu Latvijas karoga nesēja vārdu Eiropas spēlēs.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pateicībā par ilggadēju sadarbību un atbalstu pasniedza AS „Latvijas valsts meži” (LVM) simbolisku dāvanu mūžīgai glabāšanai – uguns lāpas elementu no Londonas olimpiskajām spēlēm. „Lai tā turpmāk iedvesmotu un apliecinātu, ka AS „Latvijas valsts meži” mājo sports, atbalsts un lieli mērķi!” novēl LOK prezidents Aldonis Rubļevskis.

AS „Latvijas valsts meži” prezidents Roberts Strīpnieks, vēlot sportistiem lielus panākumus un veiksmi Baku, pasniedza LOK ģenerālsekretāram un Latvijas delegācijas vadītājam Žoržam Tikmeram liela izmēra Latvijas karogu. „Vairāk nekā 10 gadus uzņēmums atbalsta sporta nozari Latvijā. Uzdrīkstēšanās un komanda – tie ir iemesli, kāpēc cenšamies atbalstīt sporta pasākumus kā šīs valsts vienojošo spēku, kas aicina pieņemt arvien jaunus izaicinājumus. Ja jūsu sirdis degs Baku, tad mūsu sirdis degs kopā ar jums!” teic Roberts Strīpnieks.

Eiropas speles

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile uzsvēra jauno sacensību nozīmi: „Tā ir lieliska iespēja Eiropai spodrināt savus sportiskos sasniegumus un stiprināt Eiropas sportisko garu. Šīs spēles ir kopdarbs ar valsti, sponsoriem, bet galvenokārt tas ir jūsu – sportistu – darbs.”

Pirms nosaukt Latvijas karognesēja vārdu Eiropas spēlēs, Latvijas delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers norādīja, ka Latvijas komandā ir daudz jaunu seju. Šie sportisti sevi nopietni pieteikuši tādos sporta veidos, kā, piemēram, bmx riteņbraukšanā, cīņas sporta veidos, pludmales volejbolā, riteņbraukšanā u. c. „Vairumam šo sportistu Eiropas spēles ir pirmais nopietnais sporta forums, lielisks pakāpiens ceļā uz jaunām sporta virsotnēm,” uzsver LOK ģenerālsekretārs.

Pirmo Eiropas spēļu atklāšanas ceremonijā Latvijas izlases karognesējs būs talantīgais jaunais šāvējs Lauris Strautmanis (20). Šī gada sākumā viņš izcīnīja sudrabu Eiropas čempionātā junioriem desmit metru distancē ar gaisa pistoli, bet komandu vērtējumā Latvija tika pie zelta. Savukārt pērn pasaules junioru meistarsacīkstēs Strautmanis guva trešo vietu, bet Latvijai bija zelta medaļa.