31 • 03 • 2015

Atzinību gūst atjaunotais Remtes medību tornis

Remtes tornis

26. martā Rīgas Tehniskajā universitātē tika nosauktas 2014. gada labākās būves Latvijā. Kategorijā „Restaurācija” ievērību izpelnījās Remtes medību tornis un lapene, kas atrodas AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekotajā Remtes parkā, Brocēnu novadā.

Šajā nominācijā Remtes medību tornis piekāpās Daugavpils (Dinaburgas) cietokšņa 1. krasta lunetei. Kopumā konkursā būves tika vērtētas septiņās nominācijās: „Dzīvojamā jaunbūve”, „Sabiedriskā jaunbūve”, „Rekonstrukcija”, „Renovācija”, „Restaurācija”, „Inženierbūve” un „Ainava”.

Konkursu „Gada labākā būve Latvijā” jau 17 reizi rīko Latvijas Būvnieku asociācija ar mērķi popularizēt kvalitatīvākās un drošākās būves Latvijā, tādējādi veicinot profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, turklāt, izsakot atzinību, rādīt labos piemērus un motivēt nozares pārstāvjus jauniem sasniegumiem.

Remtes parka 26 hektāros iespējams apvienot jauku pastaigu ar iespēju iegūt jaunas zināšanas par mazās arhitektūras elementiem un svešzemju koku un krūmu stādiem. Parka teritorijā ir bijušais Remtes muižas centrs, iršu dārzs, plaši zivju dīķi un alejas. Remtes parka vecāko un lielāko koku – Mīlestības ozolu – iecienījuši jaunlaulātie no tuvākas un tālākas apkārtnes.

Dienvidkurzemes mežsaimniecībā ir iespēja pastaigāties arī Dunikas purva takā, kuru ieskauj purva ezeriņi. Ievērības cienīgs ir arī Bezdibeņa ezers – izveidota dabas taka Kalnansu purvā.