15 • 12 • 2014

AS „Latvijas valsts meži” apbalvo eko-inovatīvāko ideju

 Latvijas investīciju un attīstības aģentūras organizētajā konkursā „Ideju kauss 2014” AS „Latvijas valsts meži” kā eko-inovatīvāko ideju apbalvoja Ligitas Breģes, Jura Krūmiņa un Jāņa Reinfelda loloto „Meet Me!” – no koka un metāla savienojuma veidotu moduļu konstrukciju publiskai telpai, kas ļauj izmantot dažādas sēdēšanas un atbalsta plaknes.

IDEJU KAUSS LVM

Šogad konkursam „Ideju kauss 2014” kopumā tika iesniegtas 314 biznesa idejas, no kurām 132 izcīnīja iespēju piedalīties konkursa 2. kārtā, savukārt 11. decembrī koka renovācijas centrā „Koka Rīga” konkursa svinīgajā apbalvošanas ceremonijā tika atklāta šī gada divpadsmit labāko biznesa ideju izstāde un noskaidroti uzvarētāji.

Par labāko šī gada biznesa ideju tika atzīta Jāņa un Lienes Zilveru ideja – svētku dzēriens „Rabarber”. Otro vietu ieguva Ditas Lapsas, Dāvja Vilcāna un Pētera Rūča ideja „Tīršķirnes suņu informācijas sistēma”, savukārt trešo vietu ieguva Valtera Stūra, Osvalda Trofimova un Ievas Māķenas ideja „[Zefīrs] dekoratīvā betona dizaina produkti”.

„Ideju kauss” ir biznesa ideju konkurss, kura mērķis ir veicināt jaunu uzņēmumu veidošanos un tādejādi sekmēt Latvijas ekonomisko izaugsmi. Konkurss dod iespēju jebkuram jaunam Latvijas iedzīvotājam realizēt savu biznesa ideju un iegūt biznesa uzsākšanai nepieciešamās zināšanas, kontaktus un arī naudu.

Inovatīvo biznesa ideju konkursu „Ideju kauss 2014” jau astoto gadu rīko Latvijas investīciju un attīstības aģentūra. Konkursu atbalsta un idejām īstenoties palīdz AS „Latvijas valsts meži”, Rīgas Brīvostas pārvalde, AS „Aldaris” un Rīgas Biznesa skola.

 

Informāciju sagatavoja: LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432