12 • 11 • 2012

ARVIEN VAIRĀK SKOLOTĀJU APGŪST MEŽA GUDRĪBAS

Jau otro gadu AS „Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Meža un koksnes pētniecības un attīstības institūtu un Valsts Mežzinātnes institūtu „Silava” organizē tālākizglītības kursus, kurus rudens skolu brīvlaikā apmeklējuši vairāk kā 150 pedagogu. Šogad pirmo reizi kursi noritēja arī Latgalē, tādējādi sniedzot lielākas iespējas šī reģiona pārstāvjiem paplašināt savu redzesloku par meža apsaimniekošanu.

Bez daudzpusīgām lekcijām un izstādes „Iepazīsties – koks!” apmeklējuma kursu dalībnieki īpaši novērtēja piedāvāto lauka ekskursiju uz mežu, kur varēja mežsaimniecības pārstāvju pavadībā izmēģināt meža darbus praksē. Skolotājiem tika uzdots arī mājas darbs  - pārbaudīt iegūto zināšanu noturību jaunajā interneta spēlē „Mežotājs”.

Kursu dalībnieki tika rūpīgi atlasīti pateicoties  Mammadaba Vēstniecībām – Vecumnieku vidusskolai, Palsmanes pamatskolai un Balvu Valsts ģimnāzijai. Plānots, ka šādi kursi kopā ar Mammadaba vēstniecībām notiks vēl ziemas un pavasara skolu brīvlaikos.

Pedagogi ieguva ne vien teorētiskās zināšanas, bet arī praktiski darbojās mežā.

Minēto tālākizglītības kursu programma „Pedagogu profesionālās kompetences pilnveide vides izglītībā par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu” ir saskaņota LR Izglītības un zinātnes ministrijā 12 stundu apjomā un tiek īstenota starptautiskas vides izglītības programmas „Izzini mežu”/”Learning about Forest” ietvaros, kas kopš 1997. gada jau darbojas vairāk nekā 15 pasaules valstīs. Programmas mērķis ir veicināt skolotāju un skolēnu izpratnes veidošanos par meža daudzveidīgo nozīmi mūsu dzīvē, iesaistot mežu kā tēmu un vietu vispārējās izglītības mācību procesā. Vairāk informācijas www.mammadaba.lv/skolam.

Informāciju sagatavoja: LVM Komunikācijas projektu vadītāja Anda Sproģe.