14 • 12 • 2010

„Nemēslo mežā!” uzvar „Eiropas Uzņēmējdarbības Veicināšanas balvas” nacionālajā atlasē

AS „Latvijas valsts meži” īstenotais projekts „Nemēslo mežā! Par cūku pārvērtīsies!” ir uzvarējis Eiropas Komisijas rīkotā konkursa „Eiropas Uzņēmējdarbības Veicināšanas balva”  nacionālajā atlasē, kategorijā „Balva par atbildīgu uzņēmējdarbību” un ir izvirzīts Eiropas līmeņa konkursam.

Šī gada 6.decembrī noslēdzās Eiropas Komisijas konkursa „Eiropas Uzņēmējdarbības Veicināšanas balvas 2011” nacionālā līmeņa atlase, kurā uzvarēja AS „Latvijas valsts meži” projekts „Nemēslo mežā! Par cūku pārvērtīsies!” un biedrības „Līdere” projekts „Mentoringa programma uzņēmējiem”. Abi projekti tika izvirzīti Eiropas līmeņa konkursam, kurā līdz 2011.gada 16.februārim Eiropas Komisijas atlasīta žūrija vērtēs pieteikumus no visām Eiropas Savienības dalībvalstīm, Norvēģijas, Serbijas un Turcijas.

Lai risinātu pieaugošo atkritumu problēmu mežos, AS „Latvijas valsts meži” 2005. gadā uzsāka sociālo kampaņu „Nemēslo mežā! Par cūku pārvērtīsies”, par kuras galveno varoni kļuva Cūkmens. Kampaņai šo piecu gadu laikā ir bijuši labi rezultāti – tā ir veicinājusi likuma grozījumu pieņemšanu, kas noteica samazinātu nodokļu likmi par videi draudzīgu iepirkumu maisiņu izmantošanu lielveikalos, kā arī sociāli atbildīgas likumdošanas izmaiņas – Vides ministrija ir pieņēmusi lēmumu tuvākajos gados ieviest PET depozīta sistēmu, kas ievērojami samazinātu PET pudeļu skaitu Latvijas dabā.

Pieteiktie projekti tika vērtēti pēc Eiropas Komisijas noteiktajiem kritērijiem: oriģinalitāte un pamatojums, ietekme uz vietējo ekonomiku, vietējo ieinteresēto personu attiecību pilnveidošana un iespējas projekta īstenošanai citos Eiropas reģionos. Eiropas uzņēmējdarbības veicināšanas balvu uzvarētāji tiks paziņoti īpašā apbalvošanas ceremonijā, kas notiks 2011.gada 24.maijā Budapeštā, Ungārijā.

Eiropas Komisija jau piekto reizi organizē „Eiropas Uzņēmējdarbības Veicināšanas balvas” konkursu ar mērķi apzināt un izteikt atzinību veiksmīgiem projektiem, kas veicinājuši uzņēmēju attīstību, veicināt to labās prakses apmaiņu, tādējādi veidojot lielāku izpratni par uzņēmēju nozīmi sabiedrībā un iedrošinot potenciālos uzņēmējus iesaistīties ekonomiskajās aktivitātēs.

Tomass Kotovičs, LVM Komunikācijas daļas vadītājs, tālr.67805432