02 • 12 • 2009

Angļu valoda mežā – neaizmirstams piedzīvojums

Iesārti vaigi, smaids un jaunas zināšanas ir atslēgvārdi, kas raksturo mācību stundu dabā – par to pārliecinājās skolēni, skolotāji un sanākušie viesi jaunās AS Latvijas valsts meži izdotās grāmatas „Angļu valoda mežā” svinīgajos atvēršanas svētkos Ropažu novada Zaķumuižas pamatskolā.

                    

 „Mācīšanās dabā sniedz neaizmirstamas emocijas,” praktiskajā pieredzē dalījās vides izglītības programmas „Izzini mežu” aktīva dalībniece – Zaķumuižas pamatskolas skolotāja Ināra Kleinberga. Savu atbalstu Zaķumuižas čaklajiem skolotājiem, direktorei Albīnei Prizevai un skolas audzēkņiem pauda arī Ropažu novada domes priekšsēdētājs Antons Cibuļskis. Savukārt Valsts izglītības satura centra pārstāvis Imants Vasmanis savā uzrunā atzinīgi novērtēja veiksmīgo Izglītības un zinātnes ministrijas un AS Latvijas valsts meži sadarbību, uzsverot vides izglītības programmu nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā. Uzmundrinošus vārdus sanākušajiem teica arī raidījuma „Vides fakti” žurnālists Sandijs Semjonovs.

 

Svētku otrajā daļā norisinājās ārā, kur Zaķumuižas skolēni un angļu valodas skolotāja Inta Ozola dabā izmēģināja interesantākos grāmatā aprakstītos uzdevumus – mazākajiem audzēkņiem bija jāatrod dažādi antonīmi dabas materiālu izskatā, savukārt vecāko klašu meitenes angļu valodā vadīja ekskursiju skolas apkārtnē.

 

 

 

Pasākuma vietas izvēle nebija nejauša – Zaķumuižas pamatskola ir viena no deviņām Latvijas skolām, kuras šogad ieguvušas Mammadaba vēstniecības titulu, darbojoties vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros un aktīvi pierādot savas zināšanas, prasmes un mīlestību pret mežu, meža vērtībām un apkārtējo vidi.

 

„Izzini mežu” ir vides izglītības programma, kas balstās uz praktisko zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, cilvēkiem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi. Programmu „Izzini mežu”  no 2005. gada Latvijā īsteno AS Latvijas valsts meži, sadarbojoties ar IZM Valsts izglītības satura centru, un tā tiek veidota saskaņā ar Starptautiskā Vides izglītības fonda programmu „Learning about Forest”, kas kopš 1997. gada jau darbojas vairāk nekā 15 pasaules valstīs. Ieskaties: www.mammadaba.lv.