25 • 11 • 2009

Eglītes priecēs bērnus Leļļu teātrī un Bērnu slimnīcā

AS „Latvijas valsts meži”, Latvijas Leļļu teātris un Bērnu slimnīcas fonds ir uzsākuši kopprojektu „Augsim lieli, augsim stipri...”, kura ietvaros 26 Kalsnavas kokaudzētavā lutinātās eglītes dosies ceļojumā pie bērniem – vispirms uz Leļļu teātri, kur priecēs skatītājus ziemas sezonā, pēc tam uz Bērnu slimnīcu, kur augs lielas un stipras mazajiem slimniekiem par uzmundrinājumu.

                                 

Eglīšu kristības jeb projekta atklāšana notiks pirmajā Adventes svētdienā, 29. novembrī plkst. 12:30 Latvijas Leļļu teātrī, kur 26 teātra aktieri kļūs par eglīšu krustvecākiem, dodot tām savu mīļāko izrāžu varoņu vārdus un apņemoties turpmāk tās lolot, sargāt un aprūpēt. Kristību norisē un svinībās aicināti piedalīties gan tie, kuri iecerējuši apmeklēt Leļļu teātra rīta izrādes, gan arī tie, kuri vienkārši vēlas būt klāt priecīgajā notikumā.

 

Pēc kristībām eglītes visu ziemu rotās Latvijas Leļļu teātri, bet pavasarī tiks pārvestas un pārstādītas Bērnu slimnīcas teritorijā, lai arī tiem bērniem, kuri slimības dēļ nevar atnākt uz Leļļu teātri, būtu savs piedzīvojumu kārais Buratīno, skaistā Sniegbaltīte vai draiskais Brālītis. Kristību solījumā aktieri apņemsies savas eglītes pieskatīt ne vien teātrī, bet apciemot arī jaunajā mājvietā, lai dāvātu bērniem prieku, uzmundrinājumu un ticību brīnumam.

 

AS „Latvijas valsts meži”, Latvijas Leļļu teātris un Bērnu slimnīcas fonds aicina ikvienu, kurš vēlas kopā ar aktieriem dot kristību solījumu, aizdegt pirmo brīnumsvecīti eglīšu zaros un klausīties Edgara Raila marimbas spēlē, pirmajā Adventes svētdienā piedalīties skaistajā notikumā.