11 • 06 • 2008

CŪKMENS plāno Vislatvijas aģitācijas tūri, tiekas ar skolēniem, un aicina ieviest PET depozītu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A/S Latvijas valsts meži kampaņas Nemēslo mežā! galvenais varonis CŪKMENS šajā sezonā, cīnoties par mežu tīrību, mācās lidot, apciemo skolas, plāno komandējumu uz Igauniju un gatavojas vērienīgam Vislatvijas aģitācijas braucienam. Cūkmena aktivitāšu mērķis ir samazināt atkritumu daudzumu mežos, veicināt videi draudzīgu domāšanu un panākt reālus vides lietu risinājumus, piemēram, PET pudeļu depozīta ieviešanu.

 

Šogad Cūkmens jau paspējis piedalīties auduma maisiņu popularizēšanā, apciemojis vairākus simtus skolēnu dažādās Latvijas skolās, piemēram, Varakļānos, Šķēdē un Gārsenē. Balvu – Cūkmena vizīti – saņēma skolas, kas ar labākajiem panākumiem piedalījās a/s „Latvijas valsts meži” organizētajā Meža olimpiādē. Reģionu skolas Mežu varoni uzņēmušas ļoti viesmīlīgi, un pēc kopīgas talkas Cūkmens nereti tika arī pie lauku pusdienām, ziediem un kopīgas fotografēšanās. Pavasarī Cūkmens ļoti uzcītīgi apmeklējis lidošanas kursus, lai drīzumā Latvijas mēslotājus varētu uzmanīt arī no gaisa!

 

Lai personīgi uzrunātu ne tikai skolēnus, bet arī medijus, pašvaldību pārstāvjus un viedokļu veidotājus, Cūkmens šovasar dosies Vislatvijas aģitācijas tūrē pa Latvijas lielākajām pilsētām.

Cūkmens runās ar cilvēkiem par plastmasas kaitīgās ietekmes faktiem, kā arī piedāvās problēmas risinājumu – PET pudeļu depozīta ieviešanu. Sistēma, kad pret atlīdzību var nodot plastmasas pudeles, ievērojami samazinātu plastmasas nonākšanu dabā. Depozīta sistēma jau vairākus gadus veiksmīgi darbojas kaimiņvalstī Igaunijā, par ko Cūkmens aicinās pārliecināties medijus. Cīņu ar maisiņiem Cūkmens uzsāka jau pagājušā gadā – viesošanās Ministru kabinetā un pret plastmasas likumdošanas iniciēšana nu ir sasniegusi taustāmus rezultātus, piemēram, lielveikalos Rimi ir ieviesti auduma maisiņi.

 

Šis ir ceturtais gads, kad par mežu tīrību a/s „Latvijas valsts meži” palīdz cīnīties īpašs personāžs. Šajā laikā Cūkmens ir sasniedzis apskaužamu atpazīstamību (saskaņā ar SKDS datiem, Cūkmenu jau pēc pirmā gada atpazina vairāk kā 50% Latvijas iedzīvotāju), reālu efektivitāti un veicis ievērojamu pedagoģisku darbu.

 

A/S „Latvijas valsts meži” prezidents Roberts Strīpnieks atzīst: „Ir gandarījums, ka Latvijas valsts mežiem ar Cūkmena palīdzību ir izdevies pārliecināt cilvēkus uz Latvijas mežu skaistumu, bagātību un arī problēmām paskatīties nevis kā uz nejaušību, bet likumsakarību”.

 

 

Tomass Kotovičs,

a/s „Latvijas valsts meži”

Komunikācijas daļas vadītājs.

T. 7805432.