05 • 06 • 2008

AS „Latvijas valsts meži” 2007. gada rezultāti

Akcionāru pilnsapulce apstiprinājusi AS „Latvijas valsts meži” 2007. gada finanšu pārskatu.  2007. gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 162,4. milj Ls, bet peļņa 92,7 milj. Ls. Saskaņā ar akcionāru sapulces lēmumu par 2007. gadu uzņēmums kopā samaksās dividendes īpašniekam - valstij 28,7 milj. Ls apjomā.

AS „Latvijas valsts meži” valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks, komentējot aizvadīto gadu, atzina, ka tas uzņēmumam bija veiksmīgākais gads kopš uzņēmuma dibināšanas: „Sakrita visi faktori, lai veiksmīgi izdotos visas iecerētās lietas. 2007. gadā, samazinoties apaļkoksnes plūsmai no Austrumiem, lielie Eiropas koksnes tirgus smagsvari uzsāka asu cīņu par Latvijas resursiem, uzdzenot koksnes cenas vēl nebijušos augstumos, savukārt neparasti slapjajos ziemas apstākļos uzņēmuma piegāžu ritmiskumu palīdzēja uzturēt jaunbūvētie meža ceļi. Esam pilnībā izpildījuši meža kopšanas programmu, tā veicinot lielāku koksnes pieaugumu nākotnē. Kopumā gadu vērtēju kā ļoti veiksmīgu”

 

Aizvadītajā gadā tika uzbūvēti no jauna vai rekonstruēti 534 kilometri meža ceļu. Patiecoties tam, Latvijas valsts meži spēja nodrošināt nepārtrauktu koksnes plūsmu patērētājiem arī siltajā un slapjajā ziemā. Šādu ziemu nākotnē kļūs arvien vairāk, līdz ar to meža ceļu attīstības programma iegūst arvien lielāku un stratēģiskāku nozīmi Latvijas meža nozares konkurētspējas uzturēšanā.