30 • 12 • 2008

Mammadaba vēstniecībā ciemojas Tērvetes Rūķu ģimene

Sestdien, 27. decembrī ikvienu mazo un lielo tirdzniecības centra „Alfa” apmeklētāju Mammadaba vēstniecībā sveicināja Tērvetes dabas parka Rūķenes. Tērpušās koši dzeltenajos svārkos, viņas aizrautīgi stāstīja par savas dzīvesvietas skaistumu, par rūķu darbiem un nedarbiem, kā arī, uzdodot atjautīgas mīklas, pārliecinājās par bērnu asprātību un  izdomu.

Visaktīvākie mīklu minētāji bija bērni no Zaķumuižas, kuri, kā izrādījās, šovasar bija viesojušies Tērvetes dabas parkā un tur satikuši gan Rūķu māmiņu, gan Raganiņu, gan citus meža iemītniekus. Savukārt kāda meitenīte, kuru garāmejot uzrunāja rūķes, kautrīgi atklāja, ka viņas fotogrāfija kopā ar Raganiņu ir redzama Tērvetes dabas parka informatīvajā bukletiņā.

Rūķu māmiņa katram Mammadaba vēstniecības apmeklētājam ar milzu karoti mērīja punci, pārbaudot, vai tajā ir pietiekami daudz gardumu pieēsts, savukārt par katru uzminēto mīklu bērni saņēma īpašās Mammadaba uzlīmītes. Visatjautīgākie bērni, kuru rokās sakrājās vairākas uzlīmes, mīklu minēšanas noslēgumā par asprātību dāvanā saņēma arī glītas pildspalvas.