19 • 12 • 2008

Jaunmokās sagādā pārsteigumu meža dzīvniekiem

18. decembrī Jaunmoku pils Meža muzejs un Brocēnu vidusskolas 1. un 3.b klases skolēni sagādāja pārsteigumu meža dzīvniekiem un putniem, atstājot tiem Jaunmoku pils parkā gardas veltes Ziemassvētku mielastam.

Visvairāk apēdīs zaķis

 

Lai pilnveidotu bērnu zināšanas par dzīvnieku piebarošanu, iepazīstinājām viņus ar piebarošanas noteikumiem un principiem, kas noteikti jāievēro šo procesu veicot. Ar informāciju par šiem jautājumiem mums palīdzēja Zemgales mežsaimniecības vides speciāliste Sandra Galiņa.

Skolotājas bija parūpējušās, lai katram bērnam būtu līdzi pa burkānam, ābolam, kāpostam vai kartupelim, ko atstāt dzīvnieku svētku mielastam.Un uz jautājumu, kurš dzīvnieks varētu būt biežākais viesis pie „svētku galda”, bērni minēja zaķi, bet vai tas tā būs, to mēs – Jaunmoku pils darbinieki centīsimies noskaidrot.

 

Labs ir darbs, kas padarīts!

 

Pēc labi padarīta darbiņa, bērni tika aicināti pie ugunskura cept desiņas un pārrunāt piedzīvoto. Visvairāk esot paticis pats produktu atstāšanas process un visi ir ieinteresēti uzzināt cik ilgā laikā viņu sarūpētais mielasts tiks notiesāts. Arī šeit mēs – pils darbinieki, apsolījām palīdzēt ar novērojumiem.

 

Jaunmoku pils kolektīva vārdā vēlam visiem priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!

 

Anda Gruntmane

Jaunmoku pils muzeja vadītāja

Tālrunis 28339515