01 • 12 • 2008

Mammadaba multi rītā viesojās Cūkmens un Tērvetes raganiņa

Sestdien, 29.novembrī, „Latvijas valsts meži” un kino „Rīga” atkal aicināja multfilmu cienītājus uz jau trešo Mammadaba Multi rītu, kura laikā tika rādītas studijas „Dauka”, „Vides filmu studijas”, kā arī igauņu leļļu filmiņas. Jau kinoteātra ārpusē skatītājus ar īpašu sveicienu sagaidīja Raganiņa no Tērvetes dabas parka, savukārt pirms paša seansa ikvienam bija iespēja aizrauties, klausoties Cūkmena piedzīvojumus, kas nule ieraudzījuši dienasgaismu grāmatas „Resnais svešinieks” veidolā.

 

Kad multfilmu mīļotāji bija jau ieņēmuši vietas zālē, Cūkmens ikvienu aicināja piedalīties viktorīnā – ar Raganiņas palīdzību, kura tikko bija apguvusi lasītprasmi, savus jaunos saimniekus atrada piecas grāmatas par „Resno svešinieku”, kurš kādu cūcīgu zēnu atkritumu nesavākšanas dēļ bija pārvērtis par īstu sivēnu. Kā viņam izdevās kļūt atkal par cilvēku – iegādājoties grāmatu, savu ziņkāri varēs apmierināt katrs Cūkmena cienītājs!

 

Kino ekrānos šoreiz skatītāji varēja dzīvot līdzi pamesta šunelīša, augstprātīga zvirbulēna un zaķīšu ģimenes piedzīvojumiem, kā arī palīdzēt ezītim atrast vietu, kur nolikt papīrīti, un nobrīnīties par nekūstošu sniegavīru.

 

Pēc seansa Cūkmens devās uz Mammadaba vēstniecību tirdzniecības centrā „Alfa”, kur tika rādīta Vides filmu studijas filmiņa par purvu, mazie apmeklētāji varēja piedalīties īpašā konkursā, savā īpašumā iegūstot dāvaniņas no Raganiņas un Cūkmena.

 

Mammadaba Multi rīti ir kino „Rīga”, a/s „Latvijas valsts meži” un „Nacionālā kino centra” veidots filmu cikls bērniem par dabu, kurš notiks reizi mēnesī. Šī gada pēdējais Mammadaba Multi rīts gaidāms pēc Ziemassvētkiem – 27.decembrī.