31 • 10 • 2008

Mammadaba Multi rīts gūst necerēti lielu atsaucību

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sestdien, 25.oktobrī, kino „Rīga” norisinājās jau otrais Mammadaba Multi rīts, kura laikā tika izrādītas vairākas režisora Nila Skapāna multiplikācijas filmas, kā arī „Animācijas brigādes” radītie tēli. Dažas minūtes pirms seansa sākuma pie kinoteātra kases joprojām pulcējās gan lieli, gan mazi skatītāji, veidojot rindu līdz pat ieejas durvīm, savukārt kinoteātra zālē tika izvietotas papildvietas.

Katru apmeklētāju jau kinoteātra ārpusē sveica Brīnumputns no Kalsnavas arboretuma, kur, pēc paša sagaidītāja stāstītā, esot sastādīti dažādi koki no visas pasaules – Kanādas, Austrālijas, Japānas. Pirms seansa sākuma Brīnumputns visus skatītājus aicināja dziedāt dažādu putnu balsīs, līdz visu kino „Rīga” zāli piepildīja daudzbalsīgs putnu koris.

Brīnumputns bija liecinieks arī visu atnākušo skatītāju vienbalsīgi izteiktam solījumam: „Uzmanību, Mammadaba! Mēs apsolām, ka iesim ārā no dūmiem un putekļiem, un dosimies pie tevis, Mammadaba, baudīt zaļo, tīro, skaisto Latvijas dabu!”

Tirdzniecības centrā „Alfa” stundu pēc multfilmu seansa ikvienam interesentam bija iespēja noskatīties „Vides Filmu studijas” veidoto filmu par Latvijā nu jau retumu kļuvušo zaļo vārnu, kā arī piedalīties Latvijas Ornitoloģijas biedrības rīkotajās viktorīnās par putniem. Mazākajiem apmeklētājiem bija iespēja parādīt savu talantu putnu zīmēšanā, un izlozes kārtībā trīs veiksmīgākie mākslinieki saņēma dāvaniņas no Mammadaba.

Mammadaba Multi rīti ir kino „Rīga”, a/s „Latvijas valsts meži” un „Nacionālā kino centra” veidots filmu cikls bērniem par dabu, kurš notiks reizi mēnesī. Nākamie Mammadaba Multi rīti šogad gaidāmi 29.novembrī un 27.decembrī.

 

Tomass Kotovičs,

a/s „Latvijas valsts meži”

Komunikācijas daļas vadītājs.

T. 7805432.