17 • 10 • 2008

KINO „RĪGA” – MAMMADABA MULTI RĪTS AR NILA SKAPĀNA FILMĀM UN PUTNIEM

Sestdien, 25.oktobrī plkst. 11:00 kino „Rīga” MAMMADA MULTI RĪTI programmā bērnus priecēs mākslinieka Nila Skapānu aizraujošāko plastilīna un leļļu filmu izlase, bet pirms seansa skatītāji varēs satikties ar Brīnumputnu no Kalsnavas arboretuma, kā arī iepazīties ar citiem dabas brīnumiem un saņemt balvas.

 

Pelītes, kuru degunus rotā puķes, pazaudējies puslācis un piedzīvojumu meklētājs tīģerēns Kalamazū – šos un vēl daudzus citus multfilmu varoņus, kuri stāsta par brīnumaino zvēru dzīvi, lielie un mazie skatītāji varēs ieraudzīt 25. oktobrī, noskatoties multfilmas: Raganas poga, Puslācis (Jura Podnieka studija), Labrīt!, Murrr-gi, Laupītājs, Caurā māja, Putnu dienas (Animācijas brigāde, cikls „Zvēri”) .

 

Mammdaba Multi rīti ir kino „Rīga”, a/s „Latvijas valsts meži” un „Nacionālā kino centra” veidots filmu cikls bērniem par dabu, un tas notiek reizi mēnesī.

Pirmajā Mammadaba Multi rīti sestdienā, kas notika 27.septembrī, daudzos priecīgos skatītājus apbūra Cūkmens, savukārt kino ekrānos pirmo reizi publiski tika izrādīta filmiņa par latviešu lāča piedzīvojumiem Roņu salā „Lācis nāk!”.

 

„Kamēr ir bērni, kas nežēlīgu datorspēļu vietā izvēlas multfilmas par dabu, Latvijas meži var būt mierīgi par savu nākotni,” uzskata LVM valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks.

 

Nākamie Mammadaba Multi rīti šogad notiks 29. novembrī un 27. decembrī.