22 • 09 • 2008

KINO „RĪGA” NOTIKS MAMMADABA MULTI RĪTI .

Sākot ar septembri, kino „Rīga” reizi mēnesī notiks Mammadaba Multi rīti, kad bērnus ( 5-10 gadi) priecēs īpaši atlasītas multiplikācijas filmu programmas par dabu, zvēriem un brīnumiem, kas notiek mežā. Pirms katra Mammadaba multi rīti seansa skatītājus par dabas tēmu uzrunās kāds interesants viesis. Pirmajā Mammadaba Multi rīti seansā tiks publiski pirmizrādīta multfilma par latviešu lāča piedzīvojumiem Roņu salā „Lācis nāk!”, bet pirms seansa ciemosies personāžs Cūkmens.

Sestdien, 27. septembrī pl. 11.00 kino „Rīga” Mazajā zālē Mammadaba Multi rīti programmā būs skatāmas filmu studijas Animācijas brigāde multfilmu izlase par dabu: bērnus un skolēnus gaida tikšanās Latvijas brūno lāci, mazo muzikantu Sienāzīti, nepaklausīgo Bombardētājvaboli, Jāņtārpiņu, kam kaut kas nav kārtībā ar uguntiņu, Bebru bez nozagtajiem zobiem un citiem meža dīvaiņiem (Lācis nāk!, Jaunā suga, Skudrulauva, Jāņtārpiņš, Pasmaidi, draugs!, Medības).

 

Turpmāk Mammadaba Multi rītos būs iespēja noskatīties arī ārvalstu multiplikācijas filmas par piedzīvojumiem citu valstu mežos, bet viesu vidū gaidāms Zoodārza pārstāvis, mežsargs un Tērvetes rūķis. Mammadaba Multi rīti šogad notiks reizi mēnesī sestdienās 27.septembrī, 25.oktobrī, 29. novembrī un 27. decembrī.

 

 „Esmu pārliecināts, ka kultūrai, piemēram, labām filmām par dabu ir cieša saistība ar to, kā bērni vēlāk uzvedas mežā,” uzskata LVM valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks.

 

Kino „Rīga” nodaļas vadītāja Una Meiberga priecājas, ka „Mammadaba Multi rīti būs interesanti un saturīgi pavadīts laiks un iespēja skaistai draudzībai starp Kino Rīga, bērniem un multfilmu veidotājiem.”

 

Mammadaba Multi rīti notiek kino „Rīga” sadarbojoties ar a/s Latvijas valsts meži un Nacionālo Kino centru.

 

 

Tomass Kotovičs

a/s"Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs

 

Una Meiberga

Kino „Rīga” nodaļas vadītāja