22 • 05 • 2008

Krāslavā tiks atklāts jauns skatu tornis

Piektdien, 23. maijā, Krāslavā notiks Priedaines skatu torņa atklāšana.Tornis atrodas Krāslavas rajona Kaplavas pagasta teritorijā uz AS ,,Latvijas valsts meži” (LVM) Dienvidlatgales mežsaimniecības apsaimniekojamās zemes (īpaši aizsargājamā dabas teritorijā "Augšdaugava").

 

 

 

 

 

 

Priedaines skatu tornis ir 32 metri augsts un tas ir augstākais  skatu tornis LVM apsaimniekotajās platībās.

Skatu tornis tapis LVM iesaistoties kā vienam no sadarbības partneriem Interreg   programmas projektā ,,Velo maršrutu tīkla attīstīšana Baltijas ezeru zemē”.  Iesaistīšanās projektā samazināja torņa būvniecības izmaksas piesaistot Eiropas līdzfinansējumu par 75 %, kas ir ļoti būtiski uz šādu lielu infrastruktūras – rekreācijas objektu.

No skatu torņa paveras jauki skati uz Daugavu un Krāslavas pilsētu visos gadalaikos. Uz Daugavpils pusi var vizuāli skatīt Daugavas veidotos lokus, savukārt Krāslavas ainavā iekļaujas pilsētapbūve. Jaukā laikā pāri priežu galotnēm var iztēloties saredzam Baltkrievijas plašumus.

Priedaines skatu tornis ir kā infrastruktūras elements un apskates objekts atpūtas vietā, velo maršrutā ,,Saulkrastu taka”, kas vijas gar Daugavas krastu un atgriežas Krāslavā.