22 • 11 • 2007

Noslēdzies konkurss par lielāko zivi AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekotajos ezeros

Vladimiram Kažužnijam oktobrī tikai nepilns kilograms pietrūka, lai šogad izvilktu lielāko līdaku Kaņiera ezerā. Viņš ar 9,1 kg smagu zivi ir kļuvis par uzvarētāju oktobra mēnesī, savukārt nākamajā gadā piecas reizes bez maksas izmantot laivu varēs Juris Melderi, kas ar 9.8 kg smagu līdaku septembrī ir kļuvis par gada uzvarētāju šajā ezerā.

Par lielākā zandarta īpašnieku Zebrus ezerā, diezgan likumsakarīgi kļuvis Ivans Ariko. Acīmredzot viņš vislabāk pārzina šī ezera zivju vietas, jo ir bijis rekordists jūnijā, jūlijā un arī oktobrī. Ar aizvadītā mēneša 4.3 kg smagais lomu viņš ir kļuvis gan par mēneša, gan par gada uzvarētāju.

Oktobrī nepareizais vējš bija iegriezies Lielauces ezerā, jo neizdevās noķert nevienu asari. Līdz ar to par gada uzvarētāju ir kļuvis Visvaris Andersons, kas septembrī izvilka 480 kg smagu zivi.

Diemžēl, arī šogad nav atradies neviens makšķernieks, kas Tērvetes ūdenskrātuvē prastu izvilkt karpu. Pēc aculiecinieku nostāstiem vairākiem cilvēkiem tas ir gandrīz izdevies, tomēr katru reizi kaut kas ir noticis. Karpa ir norāvusies vai pārtrūkusi aukla.

Atgādinām, ka konkurss par lielāko zivi sākās 1. jūnijā un ilga līdz 31. oktobrim. Katrā ezerā tika  vērtēta vienas, konkrētas sugas zivis: Tērvetes ūdenskrātuvē – karpas, Lielauces ezerā – asari, Zebrus ezerā – zandarti, Kaņiera ezerā – līdakas.