12 • 12 • 2005

LVM DABAS PARKS TĒRVETĒ SAŅEM BALVU PAR GADA LABĀKO JAUNO DABAS TŪRISMA PRODUKTU JAUNATNEI

AS "Latvijas valsts meži" dabas parkam Tērvetē šogad piešķirta balva no Tūrisma attīstības valsts aģentūras par labāko jauno DABAS TŪRISMA produktu jaunatnei 2005. gadā.

 

Šādu atzinību LVM dabas parks Tērvetē izpelnījies, pateicoties jaunajai Raganu sila saimniecei – raganiņai – kas šajā rudenī atraktīvi sagaidīja visus parka apmeklētājus. Iespēju dalīties ar raganiņu dažādās dzīves gudrībās, nostiprināt savu veselību ar raganas padomiem zāļu tēju gatavošanā, ārstnieciskajām zaķu spirām un tonizējošo Tērvetes priežu gaisu izmantoja gan lieli, gan mazi. Kā stāsta LVM dabas parka Tērvetēa direktors Normunds Namnieks, šogad parkā bez raganiņas tapuši daudzi jauni un interesanti atpūtas un apskates objekti, tāpēc apmeklētāju bijis ārkārtīgi daudz.

 

Arī nākamajā gadā no 1. maija līdz 30. septembrim LVM dabas parkā Tērvetē varēs sastapt dzīvu raganu, kurai piebiedrosies vēl citi dzīvi pasaku tēli - rūķi, kas parka apmeklētājus pavadīs noslēpumainajā pasaku mežā.

 

Šogad LVM dabas parks Tērvetē tika apbalvots arī kā konkursa „Ģimenei draudzīgākā vieta Latvijā” uzvarētājs. Konkursu organizēja LR Bērnu un ģimenes lietu ministrija sadarbībā ar interneta portālu Delfi, kur ikvienam portāla apmeklētājam bija iespēja nobalsot par sev tīkamāko un ģimenes atpūtai piemērotāko vietu Latvijā.

LVM dabas parks Tērvetē jau izsenis ir bijusi viena no tūristu iecienītākajām vietām Latvijā, kam raksturīga gleznaina daba, bagāta kultūrvēsture, senatnes pieminekļi, kā arī rakstnieces Annas Brigaderes devums. Apmeklētājiem parkā ir pieejams plašs pastaigu taku tīkls ar daudziem tiltiņiem, kāpnēm, rotaļu laukumiem un dabā izvietotām pasaku varoņu koka skulptūrām.

Papildus parkā tiek piedāvāta arī velosipēdu noma, putnu novērošana ezerā no putnu mājiņas, makšķerēšana, kā arī vizināšanās ezerā ar laivām un ūdensslēpēm. Apmeklētājiem, kas vēlas parkā uzkavēties ilgāk, ir pieejamas telšu celšanas un ugunskura vietas, sporta laukumi un atpūtas mājiņas.

 

Tomass Kotovičs,

LVM Komunikācija daļas vadītājs