16 • 12 • 2005

SVEICAM „IZZINI MEŽU” PILOTPROJEKTA KONKURSU UZVARĒTĀJUS

Šogad veiksmīgi noslēdzies vides izglītības programmas  „Izzini mežu” pilotprojekts, ko Latvijā īstenoja a/s „Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Starptautisko Vides izglītības fondu.

 

Pilotprojekta ietvaros 25 Latvijas skolas tika aicinātas piedalīties četros konkursos, iesaistot meža tēmu četros mācību priekšmetos - latviešu valodā, darbmācībā, vizuālajā mākslā un dabasmācībā. Konkursu uzvarētāji no LVM  balvā saņēma diplomus, Meža enciklopēdijas, kā arī ekskursiju uz Tērvetes dabas parka atklāšanas svētkiem.

Vides izglītības programmas "Izzini mežu" pilotprojekta konkursu uzvarētāji.

 

1. VIZUĀLĀ MĀKSLA – KONKURSS „MEŽA ACIS” 

LABĀKAIS MĀKSLAS DARBS PAR MEŽA TĒMU

 

1.-2. klašu grupa: „12 metrus gara meža ainava” no dažādiem dabas materiāliem. Ziepniekkalna sākumskolas 2a klase (27 skolēni) – kopdarbs. Skolēni attēlojuši dzīvi mežā visos tā līmeņos, sākot ar sūnām un beidzot ar kokiem, izveidojot un prezentējot 12 metru garu meža ainavu, kas veidota no daudzām joslām. 

 

3.-4. klašu grupa: Gleznojums “Noslēpumainais mežs” ar akvareļkrāsām, tušu un sāls efektu. Jaunsilavas pamatskolas 4.klase (14 skolēni). Mežs attēlots kā apslēpta skaistuma un bagātību krātuve, ko katrs saredz savām acīm – meža acīm. Pielietoti dažādi mākslinieciski paņēmieni un efekti noslēpumainības attēlošanā.

 

2. LATVIEŠU VALODA – KONKURSS „MEŽA TEICĒJS”

 LABĀKAIS LITERĀRAIS DARBS PAR MEŽA TĒMU

 

1.-2. klašu grupa: Pasaka/stāsts/dzejolis „Ozols” par zīles iespējām izaugt par lielu ozolu. Amatas pamatskolas 2. klases skolnieks Vilnis Tinuss. Skolnieks neparasti un asprātīgi atainojis vienu iespēju, kā no ozolzīles var izaug ozols – lakoniski apkopojot dabā un dabaszinību stundās iegūtās zināšanas dzejoļa formā.

 

3.-4. klašu grupa: Kolektīvs darbs „Mūsu koku grāmata” par dažādiem kokiem, to augšanu. Naukšēnu vidusskolas 3. klase (20 skolēni) –Katrs skolēns veidojis lapaspuses vienotā koku grāmatā par dažādām koku sugām, patstāvīgi vācot informāciju, intervējot mežsargu, sacerot pasakas, kā koks mainās, piemēram, „No čiekura par egli”.

 

 

3. DARBMĀCĪBA – KONKURSS „MEŽA MEISTARS”

LABĀKAIS ROKU DARBS NO MEŽA IZEJMATERIĀLIEM

 

1.-2. klašu grupa: Putnu būris no atrasta malkas bluķa ar dobumu. Robežnieku pamatskola – 2a. klases skolnieks Āris Buko.

 

3.-4. klašu grupa – Galda spēles no meža izejmateriāliem koka sugu iepazīšanai. Augstkalnes vidusskola – 3. klase (19 skolēni). Skolēni veidojuši spēles „loto”, „pa meža taku”, ar kā palīdzību iepazīt koka sugas.

 

 

4. DABAS MĀCĪBA – KONKURSS „KOKA PASES”

Klase, kas aizpildījusi visvairāk Koka pases no dažādām koku sugām

 

1.-2. klašu grupa: Rīgas Dabas zinību skolas 1.klase10 bērni - 220 (28 koku  sugas) 

3.-4. klašu grupa: Amatas pamatskolas 3. klase – 5 bērni – 70 koka pases (28 koku sugas). Rīgas Valdorfskolas 4. klase – 22 bērni - 66 pases (27 koku sugas)