23 • 10 • 2002

Latviju apmeklē pasaulē lielākā papīra un celulozes ražotāja pārstāvji

Oktobra beigās Latvijā divu dienu vizītē viesojās kompānijas International Paper* (ASV) pārstāvji

Latviju apmeklē pasaulē lielākā papīra un celulozes ražotāja pārstāvji

Oktobra beigās Latvijā divu dienu vizītē viesojās kompānijas International Paper* (ASV) pārstāvji. Amerikāņu uzņēmēji interesējās par Latvijas meža nozari, apmeklējot vairākus privātuzņēmējus, kā arī tiekoties ar Zemkopības ministrijas, Latvijas Kokrūpniecības federācijas un valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” (LVM) pārstāvjiem.

Vizītes laikā International Paper pārstāvji apmeklēja Rīgas ostu, kā arī iepazinās ar meža apsaimniekošanu LVM Zemgales mežsaimniecības teritorijā. ASV viesi interesējās gan par mežizstrādi un mežizstrādes procesā izmantotajām tehnoloģijām, gan par koksnes kvalitāti un apjomiem, gan par meža atjaunošanas metodēm. Viesus ieinteresēja fakts, ka jau puse no valsts mežiem Latvijā ir ieguvusi FSC sertifikātu.

Papildu informācija:

Tomass Kotovičs, LVM Komunikāciju daļas vadītājs, 7805432,

* Uzņēmējsabiedrībai International Paper pieder nozīmīgi pasaules mēroga uzņēmumi tādās nozarēs kā papīra ražošana un tirdzniecība, iesaiņojuma materiālu ražošana un mežrūpniecības izstrādājumu, tai skaitā celtniecības materiālu, ražošana. Kompānija darbojas gandrīz 50 valstīs, nodarbina vairāk nekā 100 000 strādājošo un eksportē produkciju uz vairāk nekā 130 valstīm. Kompānijas uzņēmumos, kas izvietoti galvenokārt ASV, Eiropā, Latīņamerikā, Āzijas Klusā okeāna valstīs un Kanādā, saražo produkciju, kuras pārdošanas apjomi sasniedz gandrīz 30 miljardu ASV dolāru gadā.

Apsaimniekojot vairāk nekā 12 miljonu akru (aptuveni 5 miljoni hektāru) zemes tikai ASV, International Paper ir viens no lielākajiem privātajiem zemes īpašniekiem pasaulē un darbojas saskaņā ar Amerikas mežu un papīra asociācijas Ilgtspējīgas mežrūpniecības iniciatīvu (American Forest & Paper Association Sustainable Forestry Initiative).

 IPC_PP.doc