31 • 03 • 2021

Meža apsaimniekošanas darbu konkursā saņemts liels piedāvājumu skaits

jaunaudzu kopsana 4

Ir noslēdzies ikgadējais AS “Latvijas valsts meži” (LVM) atklātais konkurss par meža atjaunošanas, kopšanas un aizsardzības pakalpojumu sniegšanu 2021. – 2023. gadā. Kopumā tika saņemts 241 piedāvājums, kas ir lielākais saņemto piedāvājumu skaits pēdējo piecu gadu laikā.

Konkursā LVM iepirka sešus mežkopības pakalpojumus: meža stādīšanu, papildināšanu, platību agrotehnisko kopšanu, jaunaudžu kopšanu, platību aizsardzību un jaunaudžu stumbru aizsardzību, kopā 94 325 hektāru apjomā, kas sadalīts 489 iepirkuma daļās.           

Piedāvājumu konkursā iesniedza 241 uzņēmējs; tas ir lielākais saņemto piedāvājumu skaits pēdējo piecu gadu laikā. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, no 69 līdz 96 pieaudzis fizisko personu iesniegto piedāvājumu skaits. Tāpat no 25 līdz 37 pieaudzis uzņēmēju skaits, kuriem nav iepriekšēja sadarbības pieredze ar LVM.

Konkurss noritēja piecus mēnešus – no 2020. gada septembra līdz 2021. gada martam, un pāris mēnešus pirms tam vēl sagatavošanās posms konkursa dokumentu izstrādei. Visvairāk laika komisija veltīja piedāvājumu vērtēšanai, jo 11 piedāvājumi bija ar trūkumiem, bet papildu informācija bija nepieciešama gandrīz 30 pretendentiem, kas ir uz pusi vairāk nekā 2019. gada konkursā.

Šajā konkursā komisijai izdevās veiksmīga konkursa informācijas kampaņa un piedāvājumu atsaukumu skaita samazināšana. Izaicinājumus gan radīja nodokļu parādu pārbaude laikā, kad Valsts ieņēmumu dienests ieviesa vienotu kontu un jaunu informācijas sistēmu.

Konkursa rezultātā noslēgti iepirkuma līgumi 469 iepirkuma daļās ar 149 uzņēmējiem.

Ik gadu LVM izsludina atklātu konkursu ar iespēju ikvienam saimnieciskās darbības veicējam pieteikties un strādāt kopā, lai sasniegtu izvirzīto mērķi – izaudzēt ražīgu, veselīgu mežu, ko augšanas laikā novērtē dabā gājēji un meža velšu vācēji, bet, sasniedzot ciršanas vecumu, audze nes lielāko ekonomisko labumu valstij, tātad - Latvijas iedzīvotājiem.

Lasīt vairāk: