29 • 10 • 2020

“LVM Zemes dzīles” atjauno ražošanas procesa kontroles sertifikātu

dsc 4085

Šī gada rudenī “LVM Zemes dzīles” sadarbībā ar neatkarīgu sertifikācijas organizāciju SIA “Bureau Veritas Latvia” veica minerālo materiālu ražošanas procesa kontroles (FPC)  pārsertifikācijas auditu 50 derīgo izrakteņu ieguves vietās. Iegūtais ražošanas procesa kontroles atbilstības sertifikāts ir derīgs trīs gadus.

Sertifikāts apliecina, ka auditētajās AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotajās derīgo izrakteņu ieguves vietās minerālo materiālu un to maisījumu ražošanas procesa kontroles laikā tiek ievēroti augstākie kvalitātes novērtēšanas principi atbilstoši ekspluatācijas īpašību noturības novērtējuma un pārbaudes “2+” sistēmai un izpilda prasības, kas noteiktas harmonizētajos standartos:

  • EN 13242:2002+A1:2007 “Minerālmateriāli nesaistītajiem un hidrauliski saistītajiem maisījumiem ceļu būvniecībai un ceļu konstrukcijām”,
  • EN 13043:2002, EN 13043/AC:2004 “Minerālmateriāli bituminētajiem maisījumiem un virsmas apstrādēm ceļiem, lidlaukiem un citiem satiksmes laukumiem”,
  • EN 12620:2002+A1:2008 “Minerālmateriāli betonam”.

“Atbilstoši normatīviem aktiem sertificēta ražošanas procesa kontrole apliecina, ka ražotājs ievēro noteikto starptautiskiem standartu prasības - tas  ražo minerālos materiālus kontrolētos apstākļos, kas savukārt ievērojami samazina produkta neatbilstības risku. Tas sadarbības partneriem sniedz pārliecību par minerālo materiālu kvalitāti. LVM ne tikai ievēro standarta prasības, bet arī ražošanas procesa kontroli integrē biznesa procesos, uzlabojot savu darbību kopumā.” norāda SIA “Bureau Veritas Latvia” auditors Ģirts Tobijs.

zemes dziles ar jaunu logo karte

Vairāk nekā simts LVM apsaimniekotajās derīgo izrakteņu ieguves vietās tiek nodrošināta ražošanas procesa kontrole atbilstoši “4” sistēmai. Tas ikvienam minerālo materiālu pircējam sniedz pārliecību, ka sagatavoto minerālo materiālu kvalitāte ir novērtēta atbilstoši augstākajiem standartiem un tiem pievienotā ekspluatāciju īpašību deklarācija un CE marķējums atbilst visām būvizstrādājumu prasībām.

LVM apsaimniekošanā ir vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas, kuras atrodas visā uzņēmuma teritorijā, gan vārda tiešākajā nozīmē "dziļi mežā”, gan tuvāk apdzīvotām vietām. Ieguves vietu izveides vietas ir rūpīgi izvēlētas, lai neradītu risku videi, taču vienlaikus apmierinātu arī uzņēmuma un tautsaimniecības vajadzību pēc smilts, smilts-grants un citiem derīgajiem izrakteņiem.

Lasīt vairāk: