27 • 08 • 2020

Atradnes "Lilaste II" IVN tiešsaistes sabiedriskā apspriešana

smilts1

Trešdien, 9. septembrī plkst. 10 notiks tiešsaistes sabiedriskā apspriešana par paredzētās darbības “Smilts ieguve atradnē “Lilaste II” 2006. gada izpētes iecirkņa dienvidu daļā” ietekmes uz vidi novērtējumu. Sabiedriskā apspriešana tiks organizēta tiešsaistē, pieslēdzoties Microsoft Team platformai.

 Pieslēgties tiešsaistes sabiedriskajai apspriešanai 

Derīgo izrakteņu atradnē "Lilaste II" paredzēta derīgo izrakteņu (smilts) ieguve aptuveni 7,59 platībā virs uz zem gruntsūdens līmeņa. Darbībai paredzams periodisks raksturs, pēc nepieciešamības paredzēta derīgā izrakteņa pārstrāde (sijāšana, skalošana). Gadā plānots iegūt līdz 40000 m³ derīgā izrakteņa.

Ārkārtas situācijā šīs sabiedriskās apspriešanas ietvaros klātienes sapulci aizstāj videoprezentācija un iespēja piecas darbdienas (no 7. līdz 11. septembrim) jautājumus par ietekmes uz vidi novērtējumu uzdot, rakstot e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.  un saņemt atbildi vienas darbdienas laikā.

No 27. augusta līdz 27. septembrim sabiedrība var iesniegt rakstiskus priekšlikumus Vides pārraudzības valsts birojā (Rūpniecības iela 23, Rīga, LV-1045, tālr. 67321173, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.).

Sabiedriskās apspriešanas materiāli:

 Paziņojums 

 Lilaste IVN 

 Lilaste IVN kopsavilkums 

 Pamācība 

 Sanāksmes protokols 

 VIDEO