06 • 07 • 2020

LVM aicina pircējus pieteikties sadarbībai, iegādājoties tehnoloģisko koksni un malku

tehnologiska koksne

Meža kaitēkļu, jo īpaši egļu astoņzobu mizgrauža, savairošanās risku novēršanai nepieciešama tūlītēja meža īpašnieka rīcība, izvedot no meža vēja lauzto vai kukaiņu bojāto koksni. AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina interesentus iegādāties tehnoloģisko koksni un malku, kas pieejama pēc pavasara vējgāžu postījumu izstrādes.

“Tehnoloģiskā koksne ir sīkkoksne, kas rodas mežizstrādes procesā, izstrādājot meža atjaunošanas, kopšanas vai bojātu koku cirtes. Tehnoloģisko koksni veido koka stumbra daļa, kas dimensiju vai kvalitātes vainu dēļ nav izmantojama vērtīgo produktu – zāģbaļķu, finierkluču, stabu, būvbaļķu – ražošanā, to skaitā, koku galotnes. No sīkkoksnes līdz 2018. gadam ražojām papīrmalku, galvenokārt papīrrūpniecības vajadzībām Baltijas jūras reģiona valstīs, tomēr pēdējos gados ir būtiski mainījies vietējais pieprasījums un pircējus interesē tehnoloģiskā koksne, – lētāks un pieejamāks produkts, kas tiek ražots no dažādu sugu sīkkoksnes, arī no malkas kvalitātei pielīdzināmiem sauskaltušiem kokiem. Tehnoloģisko koksni pārdodam Latvijas uzņēmumiem, veicinot vietējo patēriņu industriālos apmēros, un stiprinot vietējo uzņēmējdarbību, nodrošinot papildu darba vietas.

Jūnijā izziņotā tehnoloģiskās koksnes un malkas pārdošanas piedāvājumam atsaucās salīdzinoši neliels klientu skaits, tāpēc turpinām apzināt iespējas pārdot līdz 100 tūkstošiem m3 tehnoloģiskās koksnes un malkas, plānojot piegādes līdz šī gada septembrim,” skaidro LVM Koksnes produktu ražošanas un piegādes direktora vietnieks Andris Meirāns.

Tehnoloģiskā koksne tiek gatavota no dzīvās stumbra daļas vai nokaltušiem kokiem, tās sastāvā ir ne mazāk kā 65 % skuju koks un ne vairāk kā 35 % lapu koks.

Esošie LVM līgumpartneri un jaunie klienti aicināti pieteikties sadarbībai, sūtot ziņu uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. LVM pārstāvji sazināsies un informēs par pārdošanas procesa norises iecerēm.

  Koksnes produkti 

LVM ir viens no nozīmīgākajiem koksnes produktu piegādātājiem Latvijā. Cirsmu izstrādes darbiem uzņēmums iepērk mežizstrādes pakalpojumu no brīvā tirgū strādājošiem uzņēmumiem atbilstoši Publisko iepirkumu likuma prasībām.

Lasīt vairāk: