01 • 05 • 2020

Vandāļi izpostījuši vārtus pie derīgo izrakteņu ieguves vietām LVM Dienvidkurzemes reģionā

foto 1

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) apsaimniekotajās derīgo izrakteņu ieguves vietās Dienvidkurzemes reģionā pagaidām nenoskaidroti vandāļi izpostījuši iedzīvotāju drošībai uzstādītos  vārtus pie derīgo izrakteņu ieguves vietas Dunikas pagastā “Liepieni-LVM” un Grobiņas pagastā “Kociņi”.

Atradne “Liepieni-LVM” atvērta vien nepilnus divus mēnešus atpakaļ. Atradnē vārti izlauzti no eņģēm, nelikumīga minerālo materiālu ieguve nav notikusi.

foto 2

“Pie ieejas karjeru teritorijā uzstādīt vārti, lai teritoriju norobežo no nepiederošu personu iekļūšanas augstas bīstamības teritorijā, kā arī pasargātu no nelegālas minerālo materiālu ieguves. Derīgo izrakteņu ieguves vietu vārti ir aprīkoti ar atstarojošajiem elementiem tā, lai tie būtu vizuāli redzami gan dienas laikā, gan tumsā un neradītu bīstamību motorizēto transportlīdzekļu vadītājiem. Turklāt pie visām karjeru teritorijām ir izvietotas informatīvās zīmes par drošības pasākumu ievērošanu,  atrodoties karjera teritorijā,” skaidro “LVM Zemes dzīles” ražošanas vadītājs Kārlis Volfs.

zime

Par nodarītajiem bojājumiem informācija ir nodota policijai. LVM aicina būt atbildīgiem un ievērot noteiktos drošības pasākumus, kā arī, ja redzat nelikumīgas vai noziedzīgas darbības LVM apsaimniekotajās teritorijās, lūgums nekavējoties informējiet policiju pa tālruni 113.

LVM apsaimnieko vairāk nekā 100 derīgo izrakteņu ieguves vietas visā Latvijas teritorijā, kas ir nozīmīgas tautsaimniecības vajadzību nodrošinājumam. Atradņu izveides vietas ir rūpīgi izvēlētas, lai līdzsvarotu uzņēmuma saimnieciskās un tautsaimniecības vajadzības pēc minerālajiem materiāliem un to maisījumiem, neradot vides apdraudējumu.

LVM aicina iegādāties derīgos izrakteņus likumīgi, atbalstot Latvijas tautsaimniecību, godīgu un caurspīdīgu nozares attīstību!