16 • 04 • 2020

Sveicam LVM Meža dienu uzlīmju konkursa uzvarētāju!

rojas vsk denis basalajevs

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ik gadu aicina skolēnus piedalīties radošā konkursā un radīt uzlīmju dizainu LVM Meža dienu pasākumiem, šī gada uzlīmju tēma ir “Jaunaudze”. Pēc ilgām žūrijas diskusijām par šogad labāko un tēmai atbilstošāko zīmējumu atzīts Rojas vidusskolas skolēna Denisa Basalajeva darbs, kas nu pārtaps uzlīmē. Apsveicam!

“Lai noteiktu labāko no teju 500 konkursam iesniegtajiem darbiem, žūrijas pārstāvju vidū notika spraigas diskusijas. Skolēni no visas Latvijas attēloja savu redzējumu un izpratni par jaunaudzi – nākotnes spēcīgo un kvalitatīvo mežu. Vienā darbā attēlots trausls stādiņš, kurš sargājams un lolojams, citā – jaunie kociņi mērķtiecīgi tiecas augšup pret sauli, bet vēl citā lasāms pārliecinošs vēstījums – lai augtu spēcīgs un skaists mežs, par to jārūpējas jau no iestādīšanas brīža. Vērtēt radošus darbus nebūt nav viegli,” šī gada konkursa gaitu raksturo konkursa žūrijas locekle un LVM vides izglītības speciāliste Anda Sproģe-Vāvere.

Plānotie Latvijas Meža dienu pasākumi šobrīd ir atcelti, lai ierobežotu COVID-19 izplatību. Atcelti arī citi publiski pasākumi, kā piemēram, lielākais meža nozares notikums Baltijā – “Latvijas Meža dienas” Tērvetē, kur tradicionāli tiek sveikts arī LVM Meža dienu uzlīmju konkursa uzvarētājs. Neskatoties uz izmaiņām, zīmējums taps par uzlīmi un tās autors tiks sumināts! Latvijā ražots bērza saplākšņa skeitbords un sveiciens no AS “Latvijas valsts meži” uzvarētājam uz Roju tiks nogādāts ar Latvijas Pasta starpniecību.

uzlimju konkursa uzvaretaja meza dienas 2019

2019. gadā LVM Meža dienas uzlīmju konkursa uzvarētāja bija Talsu pamatskolas skolniece Emīlija Prihodjko. Savukārt žūrijas simpātiju balvu ieguva Eduards Jaujenieks no Aknīstes vidusskolas.

Lasīt vairāk: