29 • 03 • 2020

Munameģa pakājē tiekas “Mežtaka” veidotāji

img 20200226 104328 2

Februāra beigās sniegpilnā Igaunijas Munameģa pakājē notika kārtējā – jau trešā – Centrālās Baltijas programmas “Mežtaka” projekta komandas tikšanās. Munameģis (318 metri virs jūras līmeņa) ir augstākā vieta ne tikai “Mežtakas” maršrutā, bet visā Baltijā.

Mazliet neierastā un brīvā atmosfērā gan Latvijas, gan Igaunijas partneri atskatījās uz paveikto projektā pirmā pusgada laikā, kā arī ieskicēja tuvāko mēnešu aktivitāšu plānu. Plašākā diskusija izvērtās par interneta mājas lapas un drukāto materiālu saturu un kvalitāti.

img 20200226 161456 4

Interesanta bija Kurzemes plānošanas reģiona prezentācija par Jūrtakas projektu, kas ir garās distances pārgājienu maršruts gar Baltijas jūras piekrasti no Nidas līdz Tallinai. Maršruts kalpoja par iedvesmas avotu arī “Mežtakas” radīšanai.

Seminārā otrā diena, kas bija plānota Vatselinnas pilī, sākās ar sniegu un puteni, kas bija pavisam neraksturīgi šī gada siltajai ziemai. Tomēr tas netraucēja darba grupai aktīvi darboties un pieņemt lēmumus par “Mežtaka” marķēšanu dabā, kas jāpabeidz līdz šī gada aktīvās sezonas beigām, iesaistot darbā arī sabiedrību. Maršrutā tiks marķēti koki un citi objekti ar krāsām vai speciāli sagatavotām uzlīmēm.

img 20200227 115841 2

Pasākumā noslēgumā tika pieņemts stratēģiskais lēmums par “Mežtakas” projekta informatīvo plakātu izvietojumu Latvijā, kā arī ieplānota nākamā sadarbības partneru tikšanās reize vasarā.

 Lasīt vairāk: