25 • 04 • 2019

Ceriņu diena Latvijas valsts mežu vēstniecībā

zemcuzina

Baudot pavasara skaisto un smaržīgo plaukšanu, šodien, 25. aprīlī Latvijas valsts mežu vēstniecība aicina uz Ceriņu dienu. Tā ir lieliska iespēja izvēlēties tīkamāko un savam dārzam piemērotāko stādu no LVM kokaudzētavu un Dobeles dārzkopības institūta piedāvātā klāsta, kā arī piedalīties izzinošā lekcijā par ceriņu šķirņu daudzveidību un kopšanu.

Dārzkopības institūta sarūpētajā ceriņu stādu dārzā pieejamas vairāk nekā 20 dažādas šķirnes. Savukārt LVM kokaudzētavās izaudzētie dekoratīvie stādi atradīs vietu ikviena saimnieka dārzā vai āra terasē.

Dārzkopības institūta vadošā pētniece dr. biol. Sarmīte Strautiņa plkst. 15.00 iepazīstinās interesentus ar ceriņu šķirņu daudzveidību un to raksturojumu, sniegs padomus piemērotākās vietas izvēlē un stādīšanā, kā arī neizpaliks ieteikumi ceriņu audzēšanai – kopšanai, slimību un kaitēkļu novēršanai.

Domājot ne tikai par veltēm dārzam, no plkst. 10. līdz plkst. 14.00 vēstniecībā būs iespēja iegādāties arī dārzkopības institūta gardumus: ābolus, sukādes, sulas un citus veselīgus našķus.

Savukārt, otrdien, 7. maijā no plkst.17 līdz plkst. 20, Latvijas valsts mežu vēstniecība aicina uz podnieka Krista Ozoliņa meistadarbnīcu, kuras laikā varēs radīt unikālus un ikdienā lietojamus māla darbus. Pieteikties meistarklasei var līdz 30. aprīlim, vairāk par pasākumu un pieteikšanos!

vestnieciba copy

Latvijas valsts mežu vēstniecība atrodas Rīgā, Vaiņodes ielā 1, darba laiks no plkst. 9 līdz plkst. 18. Klientiem pieejama bezmaksas auto stāvvieta.