01 • 02 • 2019

Jaunākās atpūtas un tūrisma tendences izstādē “Balttour 2019”

izstadeee

Neparasti pastaigu maršruti un brīvā laika pavadīšanas iespējas AS “Latvijas valsts meži” (LVM) tūrisma un atpūtas objektos – ir viens no galvenajiem jautājumiem, kas aktuāls ceļotgribētājiem un Latvijas atklājējiem Zemgales novada stendā Starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū “Balttour 2019”, kas norisinās šajā nedēļas nogalē.

Starp 470 stendiem un 850 tūrisma uzņēmumiem no 41 pasaules valstīm ir pārstāvēti arī LVM tūrisma un atpūtas objekti, kas no 1. līdz 3. februārim izstāžu centrā Ķīpsalā vēsta par gaidāmajiem šī gada pasākumiem tūrisma objektos un aicina baudīt atpūtu dabā.

Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē pārstāvji stāsta par pērnā gada rekordlielo apmeklētāju skaitu un nosvinēto 60. gadu jubileju, kā arī iepazīstina ar šogad plānotajiem pasākumiem un gaidāmajiem svētkiem. Kā viens no vērienīgākajiem meža nozares pasākumiem minams “Latvijas Meža dienas”, kas dabas parkā notiks 24. un 25. maijā.

Izstādes stenda apmeklētājiem ir iespēja iepazīties ar jauno parka bukletu un brīvdienu ceļvedi, kas iepazīstina ar LVM top 15 tūrisma un atpūtas objektiem visā Latvijā. Lielu apmeklētāju interesi gūst Tērvetes ūdenskrātuve, kurā veiksmīgākie makšķernieki var lepoties ar ievērojamiem līdaku, asaru un raudu lomiem. Arī ziemas sezonā! Savukārt, mierīgākas atpūtas cienītājus ieinteresē nakšņošanas iespējas un putnu vērošana ūdenskrātuves apkārtnē.

photo 2019 02 01 15 22 22

Viesošanos Zemgales reģiona stendā, kur atrodama informācija par LVM atpūtas objektiem, aizraujošāku padara Tērvetes tauriņu rīkotā loterija, kura norisinās visas dienas garumā 1. un 3. februārī. Lieliska iespēja savā īpašumā iegūt ielūgumus, lai apciemotu krāšņos Tērvetes tauriņus! Turklāt, 3. februārī izstādē viesosies arī LVM dabas parka Tērvetē rūķītis, kurš priecāsies sastapt un iedraudzēties ar izstādes mazākajiem apmeklētājiem.

“Izstādē var uzzināt jaunākās tūrisma tendences, iepazīties ar Latvijas reģionu jaunumiem un sastapt cilvēkus, kas bauda atpūtu un zina, kas nepieciešams labam laika pavadīšanas veidam kopā ar ģimeni vai draugiem. Apmeklētāji šeit tiek vilināti gan ar loterijām, gan dāvanām, gan neparastiem ceļojumu maršrutiem un interaktīviem informācijas stendiem,” izstādes gaisotni raksturo LVM dabas parka Tērvetē pārstāve Ruta Freidenfelde.

photo 2019 02 01 15 24 24 copy

Arī LVM Pokaiņu mežs izstādes apmeklētājiem vēsta par objekta vēsturi, gaidāmajiem pasākumiem un iespēju doties pastaigā pa neparasto mežu. Izstādes apmeklētāju uzmanību saista lielais Pokaiņu akmens, kurš tā vien aicina ciemos!

Informācija novadu stendos pieejama arī par citiem LVM atpūtas objektiem, kā piemēram, LVM Jaunmoku pili, tūrisma un atpūtas centriem “Ezernieki” un “Spāre”, kā arī LVM Kalsnavas arborētumu.

No 1. līdz 3. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiek 26. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2019”. Tā ir plašākā un nozīmīgākā tūrisma izstāde Baltijā, kas ik gadu atklāj jauno tūrisma sezonu reģionā un rada svētku sajūtu gan nozares profesionāļiem, gan ceļotgribētājiem.

Lasīt vairāk: