30 • 11 • 2018

Svētku eglīti meklē valsts mežā!

Vērtējot iepriekšējo gadu pieredzi, arī šogad AS “Latvijas valsts meži” apsaimniekotajos mežos būs iespēja ikvienai Latvijas ģimenei savu svētku eglīti atrast un nocirst valsts mežā, ievērojot nosacījumus, kur un kā to drīkst darīt.

Vispirms jāpārliecinās, ka atrodaties valsts mežu teritorijā – to var ērti apskatīt lietotn;e “LVM GEO Mobile” vai www.mammadabakarte.lv, ar tumši zaļo krāsu ir atzīmētas LVM apsaimniekotās teritorijas. valsts mežā vari izvēlies svētku eglīti, kas aug ceļa vai grāvja malā, uz stigām, zem elektrolīnijām vai pieaugušā mežā zem lieliem kokiem. Eglīti kategoriski aizliegts cirst jaunaudzēs – tur koki ir īpaši stādīti un kopti, lai Latvijā arī nākotnē augtu varens mežs.

img 9954

Esi vērīgs un uzmanīgs – eglītes aizliegts cirst arī publiskajos dabas parkos un īpaši aizsargājamās dabas teritorijās, kas atzīmētas ar ozollapas attēlu uz zaļa fona. Tāpat uzmanies, vai nejauši neesi iegriezies citu īpašnieku mežā. LVM apsaimniekoto mežu robežas var atpazīt pēc izvietotajām dzeltenajām zīmēm. Tāpat uz kvartālstigu krustpunktiem izvietotās plāksnītes ar AS “Latvijas valsts meži" uzrakstu apliecina, ka atrodaties valsts mežā.