02 • 11 • 2018

Četru gadu līgumi kokmateriālu pārvadātājiem

kokvedejs 1

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) pirmo reizi noslēgusi četrgadīgu līgumu par kokmateriālu pārvadājumu pakalpojumu sniegšanu, kas ļauj uzņēmējiem justies stabilāk.

Uzņēmuma loģistikas vadītājs Mārtiņš Krūze uz ilgteriņa līgumiem raugās pozitīvi: “LVM sadarbības partneri – pārvadātāji, var justies drošāk un plānot savu darbību ilgākā termiņā, kā arī ar pārliecību par nākotni investēt gan tehnikā, gan darbiniekos. Arī paši kokvedēja vadītāji var būt pārliecināti un lojāli savam uzņēmumam, jo, pierādot sevi kā profesionālu darbinieku, viņi ir droši par savu nākotni. Savukārt LVM ieguvums ir kvalitatīva un stabila pakalpojuma pieejamība ilgtermiņā.”

Jaunie četru gadu pārvadījuma līgumi aptver aptuveni 40% no nepieciešamā gada apjoma. Šobrīd LVM kokmateriālu transportēšanu nodrošina 38 uzņēmumi, darbu izpildē iesaistot 133 kokvedējus un 350 kokvedēju vadītājus.

LVM kopš dibināšanas 1999. gadā, īstenojot ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu, valsts un pašvaldību budžetos iemaksājusi vienu miljardu eiro. LVM saimniecisko darbību veic, kopjot un atjaunojot mežus, rūpējoties par dabas aizsardzību, sabiedrības rekreācijas iespējām un koksnes pieaugumu, kā arī ik gadu investējot līdzekļus meža zemju platību palielināšanā un meža infrastruktūras attīstībā – meliorācijas sistēmu atjaunošanā un meža autoceļu būvē. Ik gadu LVM apsaimniekotajos mežos koksnes daudzums pieaug par 12 miljoniem kubikmetru.