03 • 10 • 2018

Šogad meža autoceļu būvdarbi notiek īpaši raiti

aisteres cels 07.09

Noslēgumam tuvojas šī gada intensīvās ceļu būvēšanas sezona. Labvēlīgie laikapstākļi pozitīvi ietekmējuši arī meža autoceļu būvdarbus Kurzemē – šajā reģionā vairāki objekti pabeigti krietni pirms noteiktā termiņa.

Apšragu ceļam būvdarbi bija jābeidz 31. jūlijā, bet ekspluatācijā tas tika pieņemts jau 18. jūlijā, turpretim Aisteres ceļa būvdarbiem bija jābeidzas 15. oktobrī., taču tie tika pabeigti 31. jūlijā.

LVM Meža infrastruktūras izpilddirektors Indris Stulpāns, komentējot šo situāciju uzsver, ka pie šī gada noslogotajām būvniecības jaudām, ziņa, ka darbi pabeigti pirms termiņa, ir īpaši patīkama. Jaunie ceļi palīdzēs sliktos laika apstākļos nodrošināt stabilas koksnes piegādes koksnes pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, tādējādi paaugstinot to konkurētspēju starptautiskajos tirgos un veicinot nodokļu pieaugumu valsts budžetā.

LVM kopš savas dibināšanas 1999. gadā, īstenojot ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu, valsts un pašvaldību budžetos iemaksājusi vienu miljardu eiro. LVM saimniecisko darbību veic, kopjot un atjaunojot mežus, rūpējoties par dabas aizsardzību, sabiedrības rekreācijas iespējām un koksnes pieaugumu, kā arī ik gadu investējot līdzekļus meža zemju platību palielināšanā un meža infrastruktūras attīstībā – meliorācijas sistēmu atjaunošanā un meža autoceļu būvē. Ik gadu LVM apsaimniekotajos mežos koksnes daudzums pieaug par 12 miljoniem kubikmetru.

Lasīt vairāk: