19 • 06 • 2018

Iepazīsti jaunaudzes “Mežkopības dienā”

img 8662

Latvijas valsts mežu vēstniecība trešdien, 27. jūnijā aicina iepazīt Latvijas mežu nākotni – jaunaudzes.

No plkst. 12 līdz 16 izveidotajos parauglaukumos būs iespējams veikt dažādus praktiskus uzdevumus par jaunaudžu kopšanu. Pasākuma laikā profesionāļi atbildēs uz apmeklētāju jautājumiem un sniegs konsultācijas par meža apsaimniekošanu un kopšanu.

No plkst. 16 līdz 17 notiks prezentācija par dažādiem ar jaunaudžu kopšanu saistītiem jautājumiem. Uzzināsiet, kāpēc nepieciešams kopt mežu, kādas ir kvalitātes, dabas un darba aizsardzības prasības, kā arī kādas mūsdienu tehnoloģijas var izmantot jaunaudžu uzraudzībai un aizsardzībai.

Visas dienas garumā varēs noskatīties informatīvu filmiņu par jaunaudžu kopšanu, kā arī saņemt AS “Latvijas valsts meži” izdotos informatīvos materiālus par jaunaudzēm. Jaunākie pasākuma apmeklētāji laipni aicināti ne tikai klausīties, bet arī asināt prātus, risinot dažādus uzdevumus!

Jaunaudžu kopšana tiek veikta, lai ne tikai izveidotu augšanas apstākļiem piemērotu audzes sastāvu un uzlabotu koku augšanas apstākļus, samazinot arī nākotnes mežizstrādes izmaksas, bet arī, lai samazinātu sniega un vēja bojājumu riskus, saglabātu un veidotu sugu daudzveidību, vizuālo kvalitāti un kultūrvēsturisko mantojumu.

Latvijas valsts mežu vēstniecība ir vieta, kur uzturēt cilvēka un meža savstarpējo dialogu, kā arī nelielu daļu no meža ienest savās mājās. Tā atrodas Rīgā, Vaiņodes ielā 1 un ir atvērta ik darba dienu no plkst. 9 līdz 18, kā arī sestdienās no 9 līdz 15. Aktuālāko mežā un dārzā uzzini pirmais vēstniecības Facebook lapā: www.facebook.com/LVMVestnieciba.

Lasīt vairāk: