20 • 02 • 2018

Izsludināts LVM zinātniskās izpētes pasūtījums “Minerālie materiāli un to maisījumi būvniecībā un būvmateriālu ražošanā”

Jaunaudze

AS “Latvijas valsts meži” pasūtījusi zinātnisko pētījumu “Minerālie materiāli un to maisījumi būvniecībā un būvmateriālu ražošanā”.

AS “Latvijas valsts meži” 2015. gadā veica pētījumu “Smilts un grants zemes dzīļu un to produktu tirgus izpēte”. Pētījuma galvenais mērķis bija izpētīt smilts un grants zemes dzīļu resursus un to produktu tirgu, lai radītu priekšnoteikumus lēmumu pieņemšanai par zemes dzīļu resursu un no tiem radīto produktu ražošanu un tirdzniecību nākotnē. Pētījumā netika vērtēta zemes dzīļu resursu pieprasījuma struktūra, AS “Latvijas valsts meži” tehnoloģiskās iespējas un specifiskā pieprasījuma sasaiste ar AS “Latvijas valsts meži” karjeru tīklu.

Tāpēc nepieciešams aktualizēt, precizēt un papildināt 2015. gadā veiktā pētījuma rezultātus, nosakot, kādi tieši produkti ir ražojami, kādus produktus tirgus pieprasa, kas ir paredzamie klienti, kur tie atrodas, kādi ir nepieciešamie produktu parametri, kādas tehnoloģijas un aprīkojums ir nepieciešams, lai ražotu apzinātos produktus ar augstāku pievienoto vērtību, pārdodot tos klientiem.

Pētījuma mērķis ir izpētīt smilts, smilts-grants un dolomīta un to maisījumu daudzpusīgus izmantošanas un pielietošanas veidus, potenciālo reģionālo pieprasījumu un piedāvājumu katrā produkta veidā, produktu specifikācijas un ražošanas tehnoloģijas, biznesa potenciālu un tirgus attīstības tendences.

Lai veicamā pētījuma nodevumi raksturotu pašreizējo situāciju, jāanalizē esošā tirgus situācija pētāmo derīgo izrakteņu ieguvē un to apstrādē, kā arī veicams visaptverošs saistīto procesu izvērtējums, lai noteiktu, kas ir tie minerālo materiālu maisījumi un kādas darbības veicamas, lai LVM realizētu saimnieciskos mērķus smilts, smilts-grants un dolomīta produktu realizācijā.

Piedāvājuma iesniegšanas datums: 2018. gada 7. marts

Piedāvājuma iesniegšanas vieta un adrese: AS "Latvijas valsts meži" administratorei, Vaiņodes ielā 1, Rīgā, LV-1004

Kontaktinformācija: Andris Pumpurs, Attīstības projektu vadītājs (e-pasts Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., tālr. 67610015)

 Piedāvājuma apraksts 

 Piedāvājuma veidlapa